Вие сте тук
Начало > АРТ > Театър > ДВАМА АКТЬОРИ ДЕЛЯТ ЕДНА НАГРАДА

ДВАМА АКТЬОРИ ДЕЛЯТ ЕДНА НАГРАДА

Актьорите Филип Аврамов и Валери Йорданов спечелиха наградата „Икар-2017“ на Съюза на артистите в България за водеща мъжка роля за изпълненията си в „Ничия земя“ по филмовия сценарий на Данис Танович, сценична адаптация и режисура на Стоян Радев в Народния театър „Иван Вазов“.

Статуетката за водеща женска роля заслужи Албена Чобанова за Малама във „Вампир“ от Антон Страшимиров на Маргарита Мачева в Благоевградския театър. Николай Поляков е най-добрият режисьор за годината според САБ – за спектакъла „Анна Каренина“ от Лев Толстой в Театър „София“.

„Икар-2017“ за най-добро представление беше присъден на „Името“ от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер на Здравко Митков в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Трупата беше отличена от министъра на културата Рашко Младенов за най-успешен сезон и театрален мениджмънт.

Наградите „Икар“ бяха връчени тази вечер на церемония по случай Международния ден на театъра – 27 март. Празничният спектакъл беше под купола на цирк „Балкански“, съобщава БТА.

Top