Вие сте тук
Начало > АРТ > ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА НОВИНА ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ХАРИ ПОТЪР

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА НОВИНА ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ХАРИ ПОТЪР

Феновете на Хари Потър ги очаква добра новина. Две нови книги от поредицата ще бъдат публикувани през октомври. Поводът е 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари, съобщава „Дарик“.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието „Хари Потър: История на магията – книгата на изложбата“ и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща „Блумсбъри“ и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на Хари Потър – Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии „Хогуортс“ и преподаваните в него учебни предмети.

Второто писание пък ще бъде озаглавено „Хари Потър – Пътешествие из историята на магията“ и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

Top