Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА В ЛЕГЛОТО

ЕТО КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА В ЛЕГЛОТО

Когато приключите, мислите, че всичко е свършило. Но не е така. Разменяйте нежности с половинката си и тя винаги ще се връща за повече, показва проучването, което реализира Центъра за сексуално образование в Канада.

В това изследване са участвали 2400 възрастни хора, които отговаряли на въпроси за последния полов акт. От жените, които се радват на обмен на нежности с партньора шест до десет минути след полов акт, цели 71% от тях оценяват секса като „много задоволителен“. За сравнение, само 41% от жените, които разменят по-малко нежности с партньора си след секс, оценили същия като добър.

Професорът по хуманна сексуалност др. Робин Милхаузен казва, че интимността след секс е еднакво важна за жената, както и любовната игра. Вероятната причина за това е, че в женското (но и в мъжкото) тялото след секс се увеличава количеството на окситоцин, хормон, заради който се чувства необходимостта от близост, казва Милхаузен.

Тя добавя, че жените след секс се чувстват уязвими, а по-големият обмен на нежности им внушава чувство за сигурност. „Това е един от най-добрите начини за подобряване на вашата връзка. Много е важно, а мъжете често пропускат тази възможност, да се свържат по-дълбоко със своята половинка „, казва доктор Робин.

Top