Вие сте тук
Начало > Любопитно > ФРАЗИТЕ, КОИТО НЕ БИВА ДА КАЗВАМЕ, КОГАТО СЕ КАРАМЕ С ГАДЖЕТО

ФРАЗИТЕ, КОИТО НЕ БИВА ДА КАЗВАМЕ, КОГАТО СЕ КАРАМЕ С ГАДЖЕТО

Няма двойка, която да не се кара от време на време. Някои го правят по-често, други по-рядко, но се случва във всяка нормална връзка. По време на скандал понякога се случва човек да каже нещо, което не иска и после го е яд.

Виж кои са фразите, които трябва да избягваш, когато се караш с гаджето си:

„Не съм ти ядосана“ – отдалеч си личи, че си бясна, така че няма за какво да го лъжеш. Ако не си му ядосана, защо тогава се заяждаш постоянно с него и му отправяш заядливи коментари? Няма смисъл да криеш емоциите си, по-добре седнете и поговорете като зрели хора.

„Ти си виновен“ – във всяка една ситуацията виновните са минимум двама. Няма как само единият партньор да е виновен, така че постъпи зряло и поеми част от вината, без да го сочиш с пръст и да му казваш: „Ти си виновен!“.

„Искам да се разделим“ – най-вероятно не го искаш, но го казваш, защото си ядосан. По-добре избягвай такива фрази, защото те могат да доведат до разрушаване на доверието и трудно се забравят.

„Ти вече не ме обичаш“ – това обикновено го казват хора, които обичат да се изкарват жертва. Ако гаджето ти не те обича, не би бил с теб, така че е глупаво да твърдиш нещо подобно.

„Ти си голям глупак“ – обидните думи са нещо грозно и не бива да се употребяват, особено насочени към любимия човек. Думите нараняват и трудно се забравят.

„Родителите ми ме предупредиха“ – в никакъв случай не бива да намесваш трети човек в скандала. Ако кажеш нещо подобно на гаджето си, рискуваш да създадеш напрежение между него и родителите си, а това няма да се отрази никак добре на взаимоотношенията ви.

“Приличаш на майка си/баща си” – в момента, в който гаджето ти чуе това, ще заеме дефанзивна позиция. Не бива да се опитваш да го обиждаш, сравнявайки го с родителите му.

„Бившето ми гадже ни би постъпило така“ – по време на скандал е възможно неволно да сравниш сегашното си гадже с бившето. Опитай се обаче да не се стига до такъв момент. Все пак неслучайно си се разделил с предишното гадже. А и всеки си има своите плюсове и минуси.

източник: teenproblem

Top