Вие сте тук
Начало > Любопитно > ИМА ЛИ НУЖДА ВРЪЗКАТА ОТ КОМПРОМИСИ?

ИМА ЛИ НУЖДА ВРЪЗКАТА ОТ КОМПРОМИСИ?

Що се отнася до отношения между двама души, компромисите винаги имат място там. Ако ги няма, мястото остава празно, а когато някъде нещо липсва, цялата система престава да функционира правилно.

Компромисите не са знак на слабост те трябва да се правят непрекъснато. Разбира се и от двамата участници във връзката.

Представете си какво би било, ако всеки иска нещо различно и не приема желанията на отсрещния.

Това дори трудно може да се нарече връзка. Когато на някое вкусно ястие му липсва основният продукт, то просто не се получава, така е и с отношенията – когато липсва компромис, всичко отива по дяволите.

Но защо са толкова важни за една връзка:

Компромисите са важни, за да съществува хармония. Те помагат за това и двамата души в една връзка да за удовлетворени и да правят това, което сметнат за правилно и приятно. Днес компромис прави единият, утре – другият и в този случай губещ няма – всеки получава своето.

Компромисът е първи враг на скандала. Ако искате да избегнете скандалите и то за дреболии, правете компромиси, отстъпвайте. Да, вашето мнение и нужди са важни, но знайте, че и половинката също има такива. Ценете ги.

Правете компромиси, за да бъдете щастливи. Няма по-ценно нещо от това да видите човекът до вас щастлив. А това няма как да се получи, ако не виждате по-далеч от носа си. Отстъпвайте и избягвайте да властвате над половинката си. Това по-скоро би разрушило отношенията ви.

източник: teenproblem.net

Top