Вие сте тук
Начало > Любопитно > МОЖЕ ЛИ РЪКАТА ДА ИЗМЕСТИ СЪВКУПЛЕНИЕТО?

МОЖЕ ЛИ РЪКАТА ДА ИЗМЕСТИ СЪВКУПЛЕНИЕТО?

В продължение на векове мастурбацията е била заклеймявана от хората и църквата, като е смятана за ръкоблудство или онанизъм. В началото на психологическите изследвания лекарите са я описвали като вид психическо отклонение, което е било плод на изследвания.

Днес обаче нещата стоят по коренно различен начин и сексолозите твърдят, че в това да се маструбира няма нищо грешно или неестествено, а дори обратното. Мастурбирането по време на пубертета се счита за абсолютно нормално явление. В зряла възраст пък поддържа сексуалната функция и разпалва фантазиите. Непрестанно ни заливат с информации за ползите от самозадоволяването.

Какво се случва обаче ако нямаме човек до себе си? В 21-ви век хората стават все по-самотни, потънали в социалните мрежи, които правят общуването от двете страни на екрана много лесно, но неефективно ако говорим за секс.

Порното обаче е навсякъде и е абсолютно достъпно. Това човек да знае точно как да си достави удоволствие, може ли да измести желанието му за истинско общуване?

Ако вие се усещате, че ежедневно се самозадоволявате, но губите желание за секс с партньор, или просто дълго време сте сам/a, но не търсите начин да си намерите гадже, то вероятно имате проблем с общуването и трябва да потърсите помощ.

Също така е сигурно, че ежедневното самозадоволяване (по няколко пъти дневно) заслужава медицинско наблюдение, тъй като обикновено, е доведено от някакъв вид психическо заболяване или разстройство.

Въпреки че маструбирането е полезно и винаги завършва с оргазъм, тялото ви много добре знае, че това е само част от „лакомството“. При любовните ласки се отделят редица хормони, които ни правят по-щастливи, по-младолики, по-спокойни и уравновесени. Всичко това накуп означава по-здрави.

Сексът влияе добре върху физиката ни, което е особено важно за жените. При 30 минути креватна гимнастика се изгарят толкова калории, колкото и на велоергометъра.

И не на последно място – една от основните причини, поради които хората имат нужда от секс, е че той подобрява самочувствието им. С други думи, ако го няма, се чувствате подтиснати, не се харесвате особено, което води до несигурност, понижен тонус и дори депресии, пише lifestyle.bg.

Според учените хората, родени със самочувствие, са полово активни и правят най-много секс, за да се чувстват още по-добре. Ако сексът е с обичан партньор и е това, което и двамата искат, резултатът е непоклатимо самочувствие!

Всичко това ни води до извода, че маструбирането, колкото и да е удобно и полезно, не може да замести секса. А и не бива!

Top