Вие сте тук
Начало > Любопитно > СВЕТИ ВАЛЕНТИН ЗА НЕОБВЪРЗАНИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ЗА НЕОБВЪРЗАНИ

Какво друго могат да правят необвързаните на 14-ти февруари, освен да празнуват Трифон зарезан и да се наливат до несвяст? Ами всъщност имаме няколко идеи.

Празникът Свети Валентин съвпада с Трифоновден според българския православен календар. Силно вярващите християни го отричат и държат на нашенската традиция, която повелява на този ден да празнуват лозарите, градинарите и кръчмарите.

Но много влюбени двойки избират да отпразнуват стария римокатолически празник, който още от 14 век налага традицията да се разменят любовни послания под формата на валентинки и става все по-популярен.

Но как да прекарат този ден необвързаните?

1. Излезте с приятели

Какво по-хубаво от това да се помотаете с някоя приятелка или приятел, който също е необвързан? Ще се позабавлявате, а пък може и да срещнете някой симпатичен непознат. Много необвързани и самотни души като вас ще се разхождат навън в компания, а романтичното настроение на празника със сигурност ще помогне на случайността.

2. Отидете на парти за необвързани

Много е важно обаче да не тръгвате с ясната цел задължително да намерите любовта на живота си точно сега. Да, там ще има много хора, които търсят запознанство, но това не гарантира нищо – затова просто се забавлявайте, дори да не срещнете принца, поне ще имате забавни спомени.

3. Организирайте си парти вкъщи

Поканете приятелите си – никой не е казал, че точно днес задължително трябва да се запознавате с някой. Важното е да си изкарате готино в компания, без да изпадате в самосъжаление и самотни настроения. Помислете за интересни игри и вкусна вечеря и се забавлявайте.

източник: teenproblem.net

Top