Вие сте тук
Начало > Събития > С РОК И ФОЛКЛОР СЕ ОБЯВИХА СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ В СОФИЯ И ПЛОВДИВ

С РОК И ФОЛКЛОР СЕ ОБЯВИХА СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ В СОФИЯ И ПЛОВДИВ

Навръх Игнажден радио VOX организира за трета поредна година флашмоб, посветен на обществено значим проблем. Този път флашмобът бе под наслов „ЗОНА СВОБОДНА ОТ НАРКОТИЦИ“, като част от инициативата “УЧИЛИЩЕ – ЗОНА СВОБОДНА ОТ НАРКОТИЦИ” на Сдружение “ГЛАСТНОСТ”, подкрепена от Столична община, Синдиката на българските учители, Професионалният синдикат на българските артисти, както и от много граждани.

На импровизирана сцена ученици в горните класове на Музикалното училище в столицата, Цвети от „Експлоуз“ и Цецо Елвиса изпяха известни рок песни на световноизвестни певци, починали от употребата на наркотици. Сред хитовете, огласили централната ул. „Витоша“ по обяд бяха тези на „Нирвана“, Ейми Уайнхаус, Елвис Пресли и др. Акцията бе подкрепена публично и от Мисис България Радка Орцева. Водещ на събитието бе актьорът Георги Низамов.

Тъпанджии от „Чинари“ пък изпълниха хита We Will Rock You, с което обраха овациите на събралите се минувачи на столичната ул. Витоша.

По същото време събитието се проведе паралелно и в Пловдив, където флашмобът бе проведен в партньорство с фондация „Емил Димитров“, Софийска Община Триадица и Община Пловдив, а специален гост а събитието бе Емил Димитров – Младши.

Георги Стаменов, кмет на район „Централен“ присъства на флашмоба като представител на Община Пловдив, която за първи път се включва в събитието. Съвместно с организатора Александър Пеновски той обсъди как каузата може да достигне до повече хора в Пловдив през 2018 г.

Top