Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > СОФИ МАРИНОВА СТАВА ДАСКАЛКА, РОДИТЕЛИ СКОЧИХА

СОФИ МАРИНОВА СТАВА ДАСКАЛКА, РОДИТЕЛИ СКОЧИХА

Ромската фолкпевица ще влезе в столичното 119-о училище „Академик Михаил Арнаудов“, за да преподава занаята, който най-добре умее – пеене, на ученици от 4 клас.

Новото й амплоа предизвика вълна от недоволство сред родителите, които се питат какво ще прави една ромка, представляваща чалга средите, в образователна институция. Маринова ще е гост-преподавател по проект „Твоят час“ – „Песен без граници“. Наблюдателен родител е споделил тази информация в социалните мрежи, а секунди по-късно тя бе видяна и обсъждана от многото майки и татковци, оставили децата си на отговорността на училището.

Главният проблем, срещу който скачат родителите, е защо Маринова ще преподава на четвъртокласници, едни от най-малките възпитаници на школото. Част от гневните коментари са: „Изложиха се, явно няма кой да поканят вече“ и „Коя е тази и кой гласува да влиза при децата ни?“.

Не закъсня и отговор от ръководството. „Въпреки че съм върл последовател на рока, гледам на Софи Маринова като на изпълнител с изключителна дарба, непостижим диапазон на гласа и представител на България на „Евровизия“. Разграничавам чалгата от това, което е Маринова. Не става въпрос за насаждане на чалга култура, а показването на музиката на различен етнос“, коментира Симеон Ангелов, който е част от ръководството на училището.

СОФИ МАРИНОВА ПРОБУТВА ЛОРЕНЦО В ТЕЛЕВИЗИЯТА

В защита на идеята се включиха и бивши възпитаници на школото, които са категорични, че живеем в модерно общество и децата трябва да се запознаят със света, който ни обгражда. Дискусията в защита на идеята се разрасна в гневна разправия между родители и бивши ученици на училището, в какви времена живеем и морално и възпитателно ли ще е преподаването на Софи Маринова, пише „България днес“. След десетките коментари на възмутени родители в социалните мрежи събитието бе изтрито от официалния сайт на училището.

„България Днес“ се свърза с бъдещата преподавателка Софи Маринова, за да коментира новото си амплоа. „Отложи се срещата, звъннаха ми от училището да ме предупредят. Казаха, че е заради големия брой болни деца и грипната епидемия“, разкри певицата. Тя допълни, че срещата й с учениците въпреки това ще се състои в близко бъдеще.

През годините не една и две знаменитостите са прекрачвали прага на школото. С ученици са се срещали певиците Мария Илиева и Елица Тодорова, комикът Богдан Томов и др. Фолкпевицата Ашли дълго време преподаваше в столично училище и я похвалиха, че се справя отлично.

МАЙКАТА НА СОФИ МАРИНОВА ИЗКЪРТИ С ГЛАС, ВИЖТЕ Я КАК ПЕЕ (ВИДЕО)

Top