Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ВЛАДО КАРАМАЗОВ СЕ ДИПЛОМИРАЛ С ИЗМАМА

ВЛАДО КАРАМАЗОВ СЕ ДИПЛОМИРАЛ С ИЗМАМА

Владо Карамазов не винаги е бил звезда. Като тийнейджър секс символът на родния театър бил най-голямата издънка в класа си. Той едва взел диплома за средно образование и то само благодарение на брат си, който бил истинският талант в семейството. Учителите пишели тройки на Владо единствено от уважение към баткото-отличник.

Карамазов не се гордее с образованието си в средното училище, но и не счита за нужно да крие колко слаб ученик е бил. Че е завършил на късмет, личи от свидетелството му за професионална квалификация, което актьорът не се притеснява за показва публично.
То се издава заедно с диплома за завършено средно образование. Тройките не са били изключение в бележника на бъдещата звезда. В дипломата му има „Среден“ по английски език и по два специални предмета – „Икономика“ и „Отчетност на общественото хранене“.

Оказва се, че в тийнейджърските години Владимир Александров, както е истинското име на актьора, се е готвил не за театъра, а за кухнята. Понеже изкарал двойки на изпитите по математика и след 7-и, и след 8-и клас, нямало как да влезе в престижна гимназия и се записал в Техникума по обществено хранене. Там вече учел по-големият му брат Иван. Той бил талант, а Владо пълен провал.

Толкова бил зле в кухнята, че предпочитал да бели картофи цял ден, отколкото да доближи печката и да сготви дори една супа. Записал се в специалност „Сладкарство“ само защото и брат му учел същото. „Пишеха ми тройки по милост заради него“, признава по-късно звездата.

Години наред той крие, че дипломата му за средно образование всъщност е взета с измама. Държавният му изпит е в кухнята на един от големите хотели в София. Пада му се да прави торта „Гараш“ и шоколадово руло. Бъдещият сладкар обаче не знае нито рецептата за едното, нито за другото. Успява да омагьоса главната сладкарка на хотела, пише „Уикенд“.

Казал, че иска да става актьор, че не знае как се прави торта и руло и че е отчаян. Мислел, че никога няма да вземе диплома, което означавало край с мечтите му за НАТФИЗ. Жената се смилила над него и тайно забъркала и тортата, и рулото. Благодарение на това в дипломата на Карамазов гордо блести шестица на държавния изпит по практика.

Веднъж взел диплома, Карамазов само веднъж посяга към миксера и фурната. Решава да направи торта за семейството си. Опитът му завършва с такова фиаско, че той завинаги забравя за готвенето.

„ТРИТЕ МЕЧКИ“ СЕ РАЗПАДНАХА, БАХАРОВ ИЗОСТАВИ ВЕРГОВ И КАРАМАЗОВ

Top