Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ДЖЕНИФЪР БЕНЕДИКШЪН: НЕ РАЗБИРАМ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ, КОИТО СА ПРОТИВ SOFIA PRIDE

ДЖЕНИФЪР БЕНЕДИКШЪН: НЕ РАЗБИРАМ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ, КОИТО СА ПРОТИВ SOFIA PRIDE

Костадин Колев, по-известен в образа си на Дженифър Бенедикшън, е най-известният драг куийн артист у нас. През 2009 година печели титлата „Мистър Гей” във Варна, а няколко години по-късно печели короната на конкурса „Queen Of Caligula“ 2012 г. в Пловдив. Преди няколко години по време на Sofia Pride влиза в образа на победителя на „Евровизия“ Кончита Вурст, а през 2016 година се появи като Поли Генова. В момента прави шоупрограми в най-големия български миксклуб в София. 

-Наближава София Прайд. С какво ще бъде различно 10-тото му издание?

– Надявам се да бъде различно с това, че тази година ще отбележи рекорден брой активисти и подкрепящи ни. Аз лично приемам гей Прайда много присърце. Макар няколко години поред да вземам челна позиция, тази година няма да участвам в самото шествие.

-Защо тази година няма да вземеш участие?

-Защото ще се приготвям за грандиозното шоу вечерта в най-големия столичен гей клуб. Шоуто е озаглавено „Born this way“, което подсказва, че сме горди със себе си. Шоуто ще бъде пищно и с многообразни артисти, защото честваме именно многообразието.

19021603_10203259449004755_1411948007_n

-Много хомосексуални са категорично против Прайда. Политическа демонстрация ли е този парад?

– Не разбирам гейовете, които се противопоставят на Прайда. За мен Прайда е по-скоро празник, който дава светлина на една група позитивни и различни хора. Не виждам причина да се гледа на това събитие като някаква скандална политическа демонстрация – това е просто един повод да се съберем под слънцето, и да припомним, че всички сме с равни права и отговорности, особено след политическите скандали по тази тема.

19021426_10203259449444766_957156837_n

-Има политически идеи все пак, сред които озаконяване на еднополови бракови и осиновяването на деца от тях. Това ще се случи ли в близките години у нас?

– Аз съм един доста оптимистен човек и се надявам това да се случи, но предвид това, че свалят партийни председатели, заради сексуалната им ориентация, министър и кмет се обявяват срещу хомосексуалните, неграмотни висшестоящи поставят правата ни под въпрос, не съм сигурен, че това ще се случи в близките години.

-Очакваш ли да има провокация и напрежение в деня на Прайда?

– Всяка година се предвещава агресия, но нещата минават плавно. Надявам се и тази година да е така.

gay_pride

Top