Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ИСКРАТА: „НЕПОЗНАТО МЯСТО“ Е ЖЕНАТА, ЗА КОЯТО ВСЕКИ МЪЖ МЕЧТАЕ

ИСКРАТА: „НЕПОЗНАТО МЯСТО“ Е ЖЕНАТА, ЗА КОЯТО ВСЕКИ МЪЖ МЕЧТАЕ

Искрен Тончев, познат като Искрата, е сред младите поп изпълнители, продуцирани от компанията на Графа. През 2011 година печели републиканското първенство по бийтбокс с феноменало представление, невиждана дотогава на българската сцена. Представя България на световните шампионати в Берлин през 2012 и 2015 година. Носител е на награди от различни музикални фестивали и от съдийства на бийтбокс състезания.Отскоро е и професионален преподавател по бийтбокс майсторство. По-познат става с участието си в последния сезон на „България търси талант“, в който достига до финалите със забележителна музикална концепция чрез създаване на музиката към песните, които изпълнява, директно на сцената. Подобна програма създава и за над 4000 участници в Световния рекорд на Гинес за най-голяма ДНК верига, съставена от хора. През юли, 2016 издава дебютния си сингъл като изпълнител, освен автор – „Танцувам само за теб“, заедно с Михаела Филева. Преди дни представи новото си парче „Непознато място“.

-Кого търсиш в новото си парче „Непознато място“?

-„Непознато място“ е жената, за която всеки мъж мечтае – такава, каквато е в представите му. Използвал съм метафората за търсене по географски места, а всъщност става дума за качества. Търсене на нови усещания и преживявания.

-Ти си автор на музиката и аранжимента, за текста ти е помогнал и Константин Трендафилов. Как се стигна до неговото участие?

Дълго време се подвизавах само като автор и направих музиката на доста български песни. Но реших, че е време да се покажа на бял свят – подготвил съм песни със западно и модерно звучене, които ще изкарам през следващите месеци.

С Константин се запознахме чрез певицата Дара. Още на следващия ден се събрахме и започнахме да работим по текстове. Неговият поглед на писател и поет ми помогна да гледам на думите по нов начин. Хубавото е, че споделяме сходен вкус за музика и послание. В момента работим заедно над още няколко песни.

-Това е поредният ти проект, продуциран от „Монте Мюзик“. Как се работи с Графа?

-Радвам се, че съм част от лейбъла „Монте мюзик“ и съм благодарен за помощта в реализирането на музикалните ми проекти. С Графа се работи на високо ниво – той е изключителен професионалист с дългогодишен опит в музикалната индустрия и освен това е много земен и готин като човек.

-„България търси талант“ превърна ли се в трамплин за кариерата ти?

-В началото изпитах неудобство, но се съгласих, за да предизвикам себе си и да преборя усещането за несигурност. И ви казвам съвсем честно – участието ми там се оказа доста забавно и полезно изживяване, натрупах добър опит, създадох хубави контакти, придобих повече увереност.

Бях принуден да се мобилизирам и да изкарам най-доброто от себе си за момента. Успях да стигна до финала, което беше супер. За всеки, който иска да участва в такъв тип формат, а изпитва колебания – моя съвет е да не му мислят много, а да се впускат смело.

-Ти си шампион на България по бийтбокс. Остава ли ти време за него?

-Вече от 10 години се занимавам с бийтбокс. Отскоро започнах и да преподавам на деца и тийнейджъри и е много весело. Учат се бързо и с голям интерес. Иначе правя бийтбокс шоута по участия, разработвам и изпълнение с loopstation – машинка, която в живо време записва звуци и ги повтаря. За всичко може да се намери време, ако човек знае как да го разпределя и планира.

Top