Вие сте тук
Начало > Новини > Кино и ТВ > ТВ предавания > БРАВО! БЪЛГАРИН МЕРИ СИЛИ ВЪВ ФИНЛАНДСКИЯ „Х ФАКТОР“

БРАВО! БЪЛГАРИН МЕРИ СИЛИ ВЪВ ФИНЛАНДСКИЯ „Х ФАКТОР“

Шуменецът Викторио Ангелов е на 18 години и е единственият българин, който ще се бори за победа във финландския вариант на музикалното шоу “X Factor”. През 2014 г. той стана един от тримата финалисти във финландското издание на „The Voice Kids“. Поредният сезон на формата в скандинавската държава тръгва на 4 февруари по MTV3 Finland, но заради суровите клаузи, които имат договорите на участниците, Викторио отказва да разкрие подробности за явяването си на кастинга.

„Нямам търпение да разберете какво се е случило! Мечтая да успея да пробия и по някакъв начин да прославя България!“, коментира Викторио пред „Монитор“, цитирани от Пик. От две години той е ученик в музикалната гимназия „Сибелиус“ в Хелзинки.

Младият изпълнител е роден в Шумен и започва сценичната си кариера преди 12 години, когато майка му го завежда при музикалния педагог Мариана Ставрева. „Тогава нямах идея нито къде съм, нито какво се случва, а най-малко какво предстои“, спомня си той. На първия си урок изпял „Боряно, Борянке“, песен, научена в детската градина. С бял панталон и моряшка тениска Викторио прави дебюта си на сцената със „Старият капитан“ на Тони Димитрова.

Преди 6 години семейството на гласовитото момче се премества в Турку, Финландия. Музикалното му развитие било под въпрос, докато момчето не среща вокалната педагожка от Русия Светлана Зеньова, която е негов ментор и до днес.

Тийнейджърът обаче не само продължава, но прави и удар. Докато гледа телевизия, разпознава рекламата за „The Voice of Finland Kids“, решава да участва, намира човек, който да му преведе какво трябва да подготви и в последния ден от срока изпратил на организаторите аматьорско домашно видео с „Have You Ever Seen The Rain“ на „Creedens“. В риалити формата момчето успя да си завоюва позиция във финалната тройка.

Top