Вие сте тук
Начало > Новини > Кино и ТВ > ВЕСЕЛИН ПЛАЧКОВ СЕ РАЗДАВА В НОВ ФИЛМ (ТРЕЙЛЪР)

ВЕСЕЛИН ПЛАЧКОВ СЕ РАЗДАВА В НОВ ФИЛМ (ТРЕЙЛЪР)

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената “Голяма екскурзия”.

Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.

Актьорът е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда“.

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен“, споделя актьорът.

„Дамасцена“ е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина. Филмът е създаден по истинска история, която ще завладее кино салоните от 3 ноември.

Top