Вие сте тук
Начало > Новини > Кино и ТВ > ЗАХАРИ БАХАРОВ И САНО ОТНОВО ЗАЕДНО

ЗАХАРИ БАХАРОВ И САНО ОТНОВО ЗАЕДНО

Две години след края на „Под прикритие“ Захари Бахаров и Александър Сано отново ще си партнират в сериал. Този път обаче хитовите колеги няма да влязат в кожата на мафиоти, защото новата продукция е социална драма.

„Денят на бащата“ е сериал, който се продуцира от БНТ. Минисериалът ще се състои от шест епизода, снимките на които вече започнаха. Захари Бахаров ще изпълни една от главните роли заедно с колежката си Весела Бабинова, позната от филма „Вездесъщият“ и театралните постановки „Хамлет“ и „Нощна пеперуда“.

В поредицата участват още Глория Петкова и Лидия Инджова, а актьорският си дебют ще направи и Патрик Шон Хесън, който е най-малкият в екипа. „Денят на бащата“ е базиран на истински случаи и се занимава с обществено значим проблем.

В шестте епизода ще бъде разказана историята на разпадащо се семейство и болезнените последствия, с които един развод бележи живота на родителите и техните деца. Поредицата нищи проблемите, свързани с детското отчуждение, родителската отговорност, травмите в ранна възраст, негласната практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство.

Изпълнителен продуцент е Мартичка Божилова, а в сценарния екип са Теодора Маркова и Георги Иванов, познати с работата си в „Под прикритие“ и кинофилма „Дъвка за балончета“, за който спечелиха „Златна роза“ за най-добър сценарий на фестивала във Варна.

Режисьор на новия сериал на БНТ е Павел Веснаков. Продукцията вече попадна в селекцията на най-престижния преглед на световната продукция на сериали „Серие Сериес“ във Фонтенбло, Франция.

Top