Вие сте тук
Начало > Новини > Музика > БЪЛГАРИН ПАК ПОДКОСИ КРАКАТА НА ФИНЛАНДСКО ЖУРИ (ВИДЕО)

БЪЛГАРИН ПАК ПОДКОСИ КРАКАТА НА ФИНЛАНДСКО ЖУРИ (ВИДЕО)

Българин очарова журито на Х Фактор Финландия. Викторио Ангелов от Шумен изпълни кавър на „Feeling Good” на Майкъл Бубле. След изпълнието си Викторио получава 4 пъти „Да“ от журито.

В състава на журито са полулярните финландски изпълнители Саара Алто, която ще представи Финландия на Евровизия 2018, популярната финландска певица Суви Терасниска, рапъра Микаел Габриел и рок легндата Майкъл Монро.

Следващият кръг е „изпитанието на шестте стола“, където от отбора на момчетата ще продължат само 6 изпълнители. Саара Аалто коментира изпълнението на Викторио: „Беше толкова вживян в песента и я направи толкова голяма! Не знаех, че от такова младо момче може да излезе такъв голям глас! Ние тук търсим претенденти за победа и аз смятам, че си много подходящ за тази категория.“

Суви Терасниска добавя: „Уау! Не мога да кажа нищо, останах без думи! Ти си абсурдно талантлив!” Осемнадесет годишният българин е роден в Шумен. Викторио започва да развива музикалния си талант още когато е на шест години. Оттогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси. През 2012 година се мести във Финалндия заедно със семейството си и само шест месеца му трябват да участва в първия си местен телевизионен музикален формат – КидСинг.

Там достига полуфиналите и получава покана от „Гласът на Финландия“ за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група „Смоуки“ на концерта му в Хелзинки. През 2016 Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия „Sibelius“.

БРАВО! БЪЛГАРИН МЕРИ СИЛИ ВЪВ ФИНЛАНДСКИЯ „Х ФАКТОР“

Top