Вие сте тук
Начало > Новини > Музика > ДЕНИС ТЕОФИКОВ ПРОГОВОРИ ЗА ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА, ДЕСИТА И „ПАЙНЕР“

ДЕНИС ТЕОФИКОВ ПРОГОВОРИ ЗА ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА, ДЕСИТА И „ПАЙНЕР“

Денис Теофиков разкри, че се чувства много щастлив, защото винаги е искал да попадне в най-добрата музикална компания. Да се занимава с музика е било мечта и цел за него още от малък. От дете е израснал покрай музиканти – баща му е китарист, а майка му е певица.

“Но те не са ме подтиквали към музиката, а са ми казвали, че ако аз нямам желание, насила хубост не става. Ако аз искам да се занимавам с това, те ще направят всичко възможно да ми помагат и ще са винаги до мен. Но ако аз не искам да съм в музикантския бизнес, нека да поема по друг път. Винаги са казвали, че ще направят всичко възможно аз да постигна нещо, което друг не е постигал. Затова съм благодарен най-вече на тях.”

Като малък Денис Теофиков е свирел на барабани, на китара, на пиано. Бил е на 5 години, когато се явява в предаването “По-по-най” и печели първо място. Споделя, че още от малък му е било мерак да пее и то не заради известност или нещо друго, а защото иска да покаже какво може.

“По-късно, когато станах на 13 години се явих в “България търси талант”. Исках да покажа на хората възможностите си и какво притежавам като качества. Получих три “Да” и едно “Не”. Продължих напред, но си казах: “Ще се подготвя и това “Не” на следващия кръг ще го превърна в “Да”. Така и стана. Този член на журито каза: “Съжалявам за “Не”-то, което ти дадох, явно не съм видял добре това, което притежаваш”, разказва младият певец пред водещата Галя Димитрова.

Преди време Денис е учил в Националното музикално училище “Любомир Пипков”, но по семейни причини е трябвало да прекъсне, след което случайно попада в Широка Лъка в Националното училище за фолклорни изкуства.

“И изведнъж, както се занимавах с поп и джаз пеене, аз преминах в народното пеене. Аз съм израснал с народната музика и тя не ми беше чужда, затова обучението ми в това училище беше много ценно, за да развия и този стил музика. Там се научих на дисциплина, на самостоятелност, научих се да не чакам постоянно на помощта на родителите ми.”

Той бил много шокиран, когато видял, че Цветелина Янева го последвала в Инстаграм. Няколко часа по-късно е научил, че тя ще му бъде дуетна половинка. „Много се радвам, че изпълнител, когото харесвам от години, се съгласи да ми бъде първи дуетен партньор“, допълва Денис.

Той проговори и за младата певица на Галин Десита, с която доскоро бяха гаджета. „Аз винаги съм насреща, когато тя има проблем. Нищо чудно да запишем парче, личният живот и кариерата са различни неща“, казва още Теофиков.

Top