Вие сте тук
Начало > Новини > Музика > ПИЛЕТО НА ЧАЛГАТА С УНИКАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА АБИТУРИЕНТСКИЯ СИ БАЛ

ПИЛЕТО НА ЧАЛГАТА С УНИКАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА АБИТУРИЕНТСКИЯ СИ БАЛ

С три фолклорни албума в дискографията си и стотици любими народни песни, Райна е една от най-харесваните млади изпълнителки на български фолклор. Но това, което не знаем, е как една песен допринася за нея да хване микрофона и да стане днешната любимка на млади и стари.

„Песните на моето детство не са една и две. Това са песни, които моите баби на времето пееха. Песни, които на сън да ме бутнеш знам. Една от тях е „Лиляно, моме“, песента, която все още не присъства в моя репертоар, но като се замисля, тя ме направи певица“ – разказва изпълнителката в рубриката „От моето детство“ на Планета ТВ и допълва още:

„Много интересни са спомените ми, свързани с тази песен. Баща ми дълги години беше музикант и винаги, когато съм ходила на репетиции с него, си тананиках „Лиляно, моме“. Веднъж негов колега ме чу как си пея и ми подаде микрофон. След това другите музиканти коментираха, че доста добре се справям и посъветваха баща ми да помисли в тази насока“.

„Явно това ми е дало самочувствие и започнах по-сериозно да репетирам вкъщи, да се оглеждам във витрините и да проявявам артистичност дори. И така, когато ходехме с родителите ми в някакви ресторанти, често вземах микрофона и изпълнявах „Лиляно, моме“. Така се случи и на абитуриентския ми бал. Моите съученици ме помолиха да поздравя нашата класна ръководителка с тази песен. Аз я изпях, а после в заведението, където празнувахме, ми предложиха работа и по този начин започна всичко…“ – спомня си фолк звездата.

Top