Вие сте тук
Начало > Новини > Музика > РАДО ШИШАРКАТА ИСКА ДА АТАКУВА „ЕВРОВИЗИЯ“, ЩЯЛ ДА СПЕЧЕЛИ

РАДО ШИШАРКАТА ИСКА ДА АТАКУВА „ЕВРОВИЗИЯ“, ЩЯЛ ДА СПЕЧЕЛИ

С чалга можем да пробием на конкурса „Евровизия“, категоричен е ретро изпълнителят Радо Шишарката.

„Озлобените ни комшии на Балканите и присъствието на американци в групата прецакаха участието ни на „Евровизия“. Никоя от съседните държави не гласува за нас, защото не ни обичат. Ние сме им трън в петата, защото всичките сме ги побеждавали във войни“, сподели Радо пред „България днес“.

Тази година се представихме чрез група Equinox, които изпълниха песента Bones („Кости“). Петчленната група се състои от българските певци Жана Бергендорф, Георги Симеонов и Владо Михайлов, като и американците Джони Манюел и Трей Кембъл.

„Трябва да си признаем, че парчето ни не беше нищо особено. Песента на Израел беше пълна пародия, но е различна и това се хареса на хората. Чудя се какво правеха американците в групата ни и на тази Жана какво й беше пеенето“, диви се още ретро изпълнителят.

Той обяви, че е готов да участва в някое от следващите издания на „Евровизия“. „Мога да покажа, че чалгата има място на този конкурс. Аз съм изпълнител, който пее и чалга, и рок. Доказал съм се във времето, така че няма да ми е проблем да се представя на ниво“, заяви категорично Радо Шишарката.

Според певеца у нас трябва да бъде възроден фестивалът „Златният Орфей“, за да може отново да се правят хубави песни. Само така ще има истинско гласуване и ще създаваме силни песни. „Преди години почти участвах в „Златният Орфей“ и можех да го спечеля, но ми попречиха. Явих се с песента „Там при другия“, но искаха да ми сменят аранжимента. Отказах и не бях допуснат до участие“, върна лентата назад Шишарката.

„Там при другия“ не е от най-популярните му песни, но е в един албум заедно с вселенския хит „Тигре, тигре“, който го изстрелва във висините на българската музика и му отрежда вечно място в историята.

Top