Вие сте тук
Начало > Новини > Музика > БРАВО! ЯНИЦА НАПРАВИ НЕЩО НЕВИЖДАНО

БРАВО! ЯНИЦА НАПРАВИ НЕЩО НЕВИЖДАНО

Яница зарадва меломаните с два нови самостоятелни албума. Звездата прави едновременна премиера на “Изкушение” и “Мома Яница”.

“Изкушение” е четвъртият попфолк албум на певицата. CD-то включва 15 трака, като песните са създадени в последните няколко години. Заглавие на албума дава хитовото й парче от миналата есен. В “Изкушение” са включени и колаборациите “Няма да ме купиш” с Галин, “Вземай задължително” с Константин, “Грешната” с Анелия както и дуета й с Кристиана, “Главната”.

Големият скок в кариерата на Яница настъпи през лятото на 2015 с “Грешната” и с поредицата хитови заглавия след това. В момента тя е сред най-успешните имена в модерния фолк, очаквана с нетърпение от публиката у нас и в чужбина.

“Мома Яница” е първият фолклорен проект на Яница и включва 13 заглавия – 6 народни и 7 авторски песни на някои от най-авторитетните имена в бранша: Красимир Христов, Димитър Милев, Сашко Велков. С аранжименти се включват също Светослав Лобошки и Димитър Петров. Песента “Мъка ми, мале” е дует с Николай Славеев, а народните песни “Голяма се сватба вдигнала”, “Руска мама дума”, както и “Бяла Яна”, “Мъри моме, хубава” са събрани в две хороводни китки.

Заглавната песен “Мома Яница” има близо 4 милиона гледания в PlanetaOfficial в YouTube. Певицата признава, че с голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни, но предпочита да налага нови авторски песни на фолклорна основа.

Top