Вие сте тук
Начало > Новини > НАШ УЧЕНИК С МЕДАЛ ОТ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР

НАШ УЧЕНИК С МЕДАЛ ОТ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР

Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал и много нов опит в екипната работа в международна среда и най-новите технологии.

Отличието грабна 14-годишният Владимир Николов от гр. Русе след като показа най-много знания и умения по време на престоя си в лагера от 2-и до 8-и юли 2017 г. В групата имаше 22 деца от цяла България. Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Литва, Великобритания, Полша, Турция, Гърция за два медала.

По време на престоя си, децата бяха разпределени в международни отбори, където демонстрираха не само способност за екипна работа, но и умения да се справят с поставени задачи и предизвикателства, пише lifestyle.bg. Те имаха възможност да проведат и видеоразговор с астронавт от НАСА, към когото децата от българската група зададоха множество въпроси.

Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса като: обличат астронавтски костюми, изпробват движения в безтегловна среда, тренират на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Top
>