Вие сте тук
Начало > Новини > СТИЛ > ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА ГРЪМНА: ОМРЪЗНА МИ ОТ СИЛИКОНКИ!

ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА ГРЪМНА: ОМРЪЗНА МИ ОТ СИЛИКОНКИ!

„Отегчена съм от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина пластични операции при лицата в модните среди. Време е да се завърнем към натуралната женска хубост. Имам мисия да докажа, че естествената красота може отново да бъде актуална.“ Това заяви  шефката на модна агенция „Визаж“ Жени Калканджиева по време на лъскаво парти, което тя спретна в столичен елитен клуб.

Повод за събитието бе представяне на годишния календар на фирмата, направен умишлено със снимки от аналогов фотоапарат. Такава техника буквално е отживелица в дигиталните времена днес. Кадрите нарочно са черно-бели, с ретро излъчване, лишени от обработка с фотошоп, без тежък грим върху лицата на моделите. Автор на фотосите е Костадин Кръстев-Коко, а пред него позират утвърдени имена като Ирена Милянкова, Мария Митева, Куини Алис Николова, Анастасия Димитрова, Елисавета Стоянова, Соня Гиса.

Мис България 1995 Евгения Калканджиева е на мнение, че смелата и авантюристична идея „без грим и преструвки“ ще бъде послание към всички в гилдията да спрат с изкуствено докараната визия, която на моменти дори граничи с подмяна на реалната самоличност.

„Никога не съм била противник на пластичните операции. В крайна сметка, ако не се харесваш, както природата те е създала – отиваш и се коригираш. Но в последно време нещата излязоха от контрол, загуби се мярката. Никаква естетика, никакво въображение. Отправям съвет и към пластичните хирурзи. Моля ви, бъдете художници. Не правете девойките за посмешище“, каза Калканджиева пред „България днес“ в типичния си хаплив стил.

Тя е категорична, че във „Визаж“ акцентират върху образованието, добрите маниери и обноски в обществото, здравословния начин на живот.

„Не обичам да виждам модели, които пият или пушат. Освен това много държа моите лица да учат, да имат умно отношение към събитията, да притежават класно поведение. Вътрешната красота и интелектът са не по-малко секси от опаковката. Когато имат лекции и изпити, никога не ги ангажирам с работа“, подчертава една от най-красивите ни миски за всички времена.

Top