Вие сте тук
Начало > Музика > „ФОНДАЦИЯТА“ НА ТУРНЕ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ

„ФОНДАЦИЯТА“ НА ТУРНЕ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ

Навръх деня на влюбените „Фондацията“ стартира своето турне в Аделаида. Мелбърн е втората дестинация, която очаква „Фондацията“ на задокеанското им турне. Българският щангист с три световни титли Благой Благоев ще посрещне музикантите, а билетите за събитието отдавна са изчерпани. Следващите им концерти ще бъдат на 20-и – в Бризбейн, на 21-и – в Сидни, а на 27-и “Фондацията” ще отскочи и до Нова Зеландия за концерт в най-големия град Окланд.

“Три пъти се наложи да сменяме залите. Започнахме на клубно ниво от по 250 места, но интересът бе толкова голям, че последователно организаторите наемаха все по-големи зали”, обясни Дони преди отлитане.

Музикантите споделят, че на есен има вероятност да разширят турнето си, като изнесат концерти и в Латинска Америка – Аржентина и Бразилия. Но преди това „Фондаццията“ ще изнесе и голям концерт за своите почитатели в България. Датата на събитието е 4 април в Зала 1 на НДК. Музикантите ще излязат на сцената заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Павликанов, а билетите вече са в продажба на цени от 15 до 55лв, както и специални билети от 70лв с подарък от групата.

Top
>