Вие сте тук
Начало > Любопитно > 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ ФИЛМИ ЗА ХЕЛОУИН

10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ ФИЛМИ ЗА ХЕЛОУИН

хелоуин филим halloween filmi

31 октомври е и е време е да ви представим и списък с 10-те най-добри Хелоуин филми, подходящи за гледане в дните и нощите около страховития празник. За да се почувствате изцяло в атмосферата, изгледайте някой от следващите филми за Хелоуин, които сме избрали специално за вас.

1. „Видение“ (Phantasm), (1979) е на първо място в класацията ни за най-добрите Хелоуин филми. Той е изненадващо хитър филм на ужасите, който ще ви впечатли със зловещи същества, които крадат трупове от местното гробище. Режисьор е Дон Коскарели. Използвани са фантастични ефекти, в резултат на което се е получил един истински шедьовър.

2. „Хелоуин“ (Halloween), (1978). През вечерта на Хелоуин в далечната 1963, 6-годишният Майкъл намушква с нож сестра си и я убива. След като лежи в психиатрична клиника 15 години, момчето бяга и се връща към града, за да продължи да убива.

3. „Нощта на живите мъртви“ (Night of the living dead), (1968) разказва за група хора, които се крият от кръвождадни зомбита в една селска къща. Режисьорът Джордж Ромеро създава хорър, който ще ви държи под напрежение през цялото време.

4. „Трик или почерпка“ (Trick ‘r Treat), (2007). Режисьорът Майкъл Дохърти преплита 4 необикновени истории, които се случват на Хелоуин. Трудна е да се опише емоцията, която ще създадат у вас, затова по-добре отделете час и половина да се насладите на една от класиките в жанра.

5. „Къщата на Хънтед Хил“ (House of Haunted Hill), (1959). Мъж предлага 10 хиляди долара на петима души готови да прекарат една нощ заключени в призрачна къща под наем с него и съпругата му.

6. „Злите мъртви“ (The evil dead), (1981). Петима приятели пътуват до хижа в гората, в която несъзнателно освобождават зловещи духове на мъртви хора.

7. „Страховита нощ“ (Fright night), (1985). Режисьорът Том Холънд разказва за тинейджър, който случайно разбира, че един от съседите му е вампир. След изплувалата истина вече нищо няма да е същото.

8. „Завръщането на живите мъртви“ (The return of the living dead), (1985). Ключовият момент във филма е когато двама непохватни служители в склад за доставки случайно успяват да освободят отровен газ във въздуха. Изпаренията съживяват мъртвите като зомбита.

9. „Петък 13-и“ (Friday the 13th), (1980). Група от лагер възпитатели са убити от неизвестен нападател на място където преди години е било удавено дете.

10. „Злите мъртви“ II (Evil dead II), (1987). На 10-то място като предложение за филм за Хелоуин се нарежда „Злите мъртви“, при който единственият оцелял след атака от духове е затворен в кабина, докато духовете продължават атаката си.

Източник: Lazara.bg

Top