Вие сте тук
Начало > Любопитно > 80 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: РОБИН ОТ КОМИКСИТЕ ЗА БАТМАН СТАНА ГЕЙ

80 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: РОБИН ОТ КОМИКСИТЕ ЗА БАТМАН СТАНА ГЕЙ

комикси батман робин

Повече от 80 години след първата си поява на страниците на комиксите на DC героят Робин от поредицата за Батман официално се разкрива като гей. Това съобщи порталът TMZ.

Новината едва ли ще изненада хиляди читатели, които успяват да открият хомоеротичен подтекст в персонажа от десетилетия и преди това са коментирали, че Робин има нетрадиционна сексуална ориентация, отбелязва Лупа. Във всички произведения на франчайза на Батман обаче до момента са показвани само негови романи с жени.

Във финала на последния брой на “Batman: Urban Legends” актуалното превъплъщение на Робин – Тим Дрейк приема покана за среща от приятеля си Бернард, след като го спасява от злодея.

В един от монолозите той си мисли: “Случва ли се някога крушката в съзнанието ти да светне? Сякаш нещо в дълбините те измъчва и те дразни. Сякаш знаеш, че трябва да си на една страница с мозъка ти, но не можеш да разбереш всичко. Хората продължават да ме питат какво искам. Но не можех да приема истината. Винаги ми звучеше толкова недостъпно. До сега. Точно до този момент.”

Авторът на комикса Меган Фицмартин споделя: “Не бях готова да сложа етикет на сексуалността на Дрейк, който до този момент изглеждаше влюбен в женски персонаж. Исках да покажа по някакъв начин, че неговото осъзнаване е дълъг процес. Исках да изясня, че чувствата му към Стефани са били напълно истински, както и чувствата му към Бернард.”

Top
>