Вие сте тук
Начало > Спорт > МУСКУЛЯГИ ПРЕВЗЕХА БУРГАС ЗАРАДИ МЕЧКАТА

МУСКУЛЯГИ ПРЕВЗЕХА БУРГАС ЗАРАДИ МЕЧКАТА

Повече от 40 състезатели участваха в 21-вото издание на турнира по културизъм „Мечката“, който се проведе днес в Гарнизонен военен клуб (ДНА). Те се състезаваха в категориите – културизъм, бикини, мъже фитнес. Организатори са дългогодишния състезател и шампион по културизъм Румен Желев и Българска федерация по културизъм.

 Ето класирането в отделните категории:

  До 80 кг спечели Димитър Михалев, в тройката до 90 кг влязоха Нейчо Нейчев(3), Даниел Рошков(2), Росен Михов – шампион. Нейчо Нейчев получи специалната награда на Ротари клуб „Бургас” за изключителните му заслуги към развитието на този спорт и възпитанието на подрастващите. Наградите в тази категория връчи сина на Георги Николов-Мечката – Никола.

 В най-тежката категория – над 90 кг трети остана Аспарух Атанасов, второто място бе за Валентин Игнатов, а първото – Румен Спецов.

 Анастасия Кюлкина от Варна триумфира при жените.     На второ място е Константина Василева от Разград, а трета от общо 12 участнички остана Камелия Минкова.

5-членно жури оценяваше претендентите, шампиони от републикански и балкански състезания.

Росен Михов спечели 21-ото издание на традиционния турнир по културизъм „Мечката”, който бе награден лично от шефа на федерацията Румен Желев.

Победителите получиха дипломи, медали, купи и парични премии.

Организаторите на турнира са дългогодишния състезател и шампион по културизъм Румен Желев и Българска федерация по културизъм. Състезанието в Бургас е генерална репетиция за предстоящото Държавно първенство по културизъм и фитнес, което ще се проведе в началото на другия месец в София.

Престижното състезание е своеобразна генерална репетиция за топ състезателите, които ще се явят на Държавното първенство по културизъм и фитнес, което ще се проведе на 7-ми и 8-ми октомври в София.

източник: burgasinfo.com

Top
>