Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > АНЕЛИЯ: РАБОТЯ, ЗА ДА РАДВАМ ПУБЛИКАТА

АНЕЛИЯ: РАБОТЯ, ЗА ДА РАДВАМ ПУБЛИКАТА

Тя няма нужда от представяне. Един от емблематичните гласове в българската популярна музика. През годините е успяла да се наложи като име, създавайки едни от най-големите ни хитове. В момента се подготвя за поредния мащабен балкански концерт в Несебър, а преди дни получи грамота лично от генерал Боян Ставрев. 

-Анелия, как така едно привидно нежно създание получава грамота от гвардията?

Благодаря за комплимента! Знаеш как да започнеш интервюто (усмихва се). И за мен грамотата беше изненада, не я очаквах. Но съм поласкана от това отличие, стана ми приятно.

-Вярно ли е, че в началото на месеца си била подложена на лека интервенция и как премина тя?

Дори не знам за какво говориш. Но няма такова нещо. Не съм се подлагала на никакви интервенции.

анелия-Миналата година подгря публиката в Несебър за Цеца, тази година излизаш с Индира Радич. Да очакваме ли скоро балкански дует?

Ако има нещо да се случва, всички ще разберете. Но за момента не подготвям нищо конкретно. Аз не съм такъв тип човек – да тръгна да търся, да организирам… За мен е важно да съм фокусирана върху соловите ми проекти. Съвместните идват помежду другото, съвсем спонтанно, от разговор или по покана от другата страна.

-Впечатление прави, че през тази година си се отдала изцяло на работата. Не спираш да представяш нови проекти. Това знак, че си се устремила към статуетката на Планета за певица на годината ли е?

За 14-те години, в които съм на сцената, съм получила всички възможни награди, които съществуват. Признавам си – хубаво ми е било. Но смятам, че им се отдава прекалено голямо значение. Аз работя, за да радвам публиката, защото ми е кеф и нещата се случват естествено. Давам без очаквания. Ако някой иска да ми даде на мен нещо – добре дошло, ще го взема. Със статуетки или без, действителността е една: има певици, които са харесвани, и такива, които не са. Хората искат купон – това е истината. Така че да не се вземаме прекалено насериозно, а да си гледаме работата.

-Успя ли да отделиш време за почивка през това лято или поне планираш ли предстояща такава?

Тази година си позволих една ваканция още в началото на лятото. Отдавна не бях почивала и след като пуснах три проекта за този сезон – мой самостоятелен, дует с Danny Levan и колаборация с орк. „Кристали“, си „откраднах“ малко време за зареждане на батериите в компанията на мои приятели и на дъщеря ми. Бяхме в хотела на най—добрата ми приятелка „Zornitsa Sands“ в к.к. „Елените“, където успявам да си отдъхна необезпокоявана от никого. Върнах се готова отново за работа на пълни обороти.

Top
>