Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕР ОБЛИЧА АЖДА ПЕКАН

БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕР ОБЛИЧА АЖДА ПЕКАН

фатих осман fatih osman

Турската суперзвезда Ажда Пекан включи в екипа на най-новия си музикален проект младия дизайнер Фатих Осман, който от няколко години успешно налага на българския и международен пазар модния си бранд Faith IN Fatich.

При едно от пътуванията си до Турция Фатих се запознава с личния стилист на Ажда и куп турски звезди – Беркер Уску, който остава впечатлен от креативния му дух и оригиналните идеи. Веднага следва и официална покана към нашия модист, да се включи като асистент стилист по време на снимките на новото видео на Пекан.

Певицата се завърна на музикалната сцена след дългогодишна пауза и издаде едноименния си албум „Ajda“. Клипът е за песента „Bi`Tik“, която за кратко време превзе класациите за поп музика. Мини филмчето разказва историята на двама влюбени, които са в различни паралелни вселени и така и не могат да достигнат един до друг.

Ажда се доверява на нашумелия турски режисьор Нихат Одаъбъшъ, който в продължение на два дни ръководи на терен екип от над 50 души. Бюджетът на видеоклипа е колосален и струва над 600 хиляди турски лири (близо 40 000 евро). Това е и първата заснета виртуална продукция в Турция.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fatih Osman (@fatihosmann)

Ажда Пекан сменя близо 10 провокативни визии, а всички са впечатлени от нейната издръжливост, тъй като се налага повече от два часа да виси във въздуха, закачена на тежки въжета.

„Впечатлен съм от професионализма и дисциплината на Ажда по време на снимките. Тя изкара на крак повече от 20 часа снимачно време в продължение на два дни, летеше във въздуха, провиснала на въжета, закачена само за краката и ръцете. Нито за миг не се оплака, нито поиска почивка, напротив, изпълняваше всички нареждания на режисьора. А визията й наистина е зашеметяваща, все едно е открила машината на времето“, споделя впечатленията си от снимачния процес родният дизайнер, отбелязва Пик.

Скоро му предстои да работи и по нов проект с турския стилист Беркер Уску, който отговаря за тоалетите на куп певци, актьори и модели от южната ни съседка. „Истината, която винаги си казвам е: Не спирай да проучваш! Мисля, че само по този начин можеш да схванеш какво предстои в бъдещето. Никога не спирай да създаваш – е моят девиз“, категоричен е Фатих Осман, който за предстоящите празници отново изненада модните фенове с нова капсулна колекция.

Top