Вие сте тук
Начало > FAMOUS > БЛАГО ДЖИЗЪСА: МНОГО СВЕТИИ И ПАТРИАРСИ СА ИМАЛИ ТАТУИРОВКИ, МОИТЕ СА ЗА СЛАВА НА БОГА

БЛАГО ДЖИЗЪСА: МНОГО СВЕТИИ И ПАТРИАРСИ СА ИМАЛИ ТАТУИРОВКИ, МОИТЕ СА ЗА СЛАВА НА БОГА

благой георгиев джизъса blagoi georgiev djizusa

Благой Георгиев е в топ десет най-религиозни футболисти в света. Вярата му може да е на показ, най-малкото с всички татуировки по тялото му, но твърди, че прави всичко в името на Бог. Той е строго православен, въпреки изкушенията на светския живот.

„Аз съм казвал, че колкото си по-близо до Господ, колкото повече живееш благоугодно както се казва толкова вярата е по-близо до теб и Господ е по-близо до теб. Брат ми беше в кома доста време. Аз съм бил малък и не съм го осъзнавал, чак след това го осъзнах. Нито майка ми, нито баща ми са да кажеш толкова вярващи. Но виждате ли като се налага, като опре ножа до кокала, тогава искаш не искаш се молиш на Господ. И тогава видях със сълзите на майка ми и с това как тя се молеше искрено, тогава бях свидетел на това, че наистина истинската молитва към Господа от дълбината на душата ще се случи каквото трябва”, разказа по НОВА Благой Георгиев.

Според него светският живот пречи на човек по един или друг начин. „Затова има много светии, които, за да са без изкушения ходят в килии в пустинята, за да нямат никакви изкушения.

БЛАГО ДЖИЗЪСА ОПЪНА БРЪЧКИ

Много светии са имали татуировки. Много патриарси са имали татуировки. Даже милиони православни хора в мюсюлманските страни имат татуиран кръст, който ги пази от потурчване, както се казва”, казва Георгиев.

„Аз не продължавам да си ги правя, но си ги харесвам. Като имаш предвид, че за слава на Бога съм ги направил, не от суета или нещо друго. Всичките са ми от благодарност към Бога, светия кръст”, убеден е футболистът.

Според него винаги трябва да се гледа Божието желание, защото хората са пристрастни и няма как да изберат правилния избор. „Моят фаворит е Даниил Видински. За мен той е най-твърд във вярата си, най-смел, най-мъжествен”, каза още Благой Георгиев и обясни, че прякорът „Джийзъса” много го дразни.

Top
>