Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ИЗНЕНАДА: БОГОМИЛ ГРОЗЕВ НАПУСНА NOVA, ЩЕ УПРАВЛЯВА СТАРИНЕН ГРАД

ИЗНЕНАДА: БОГОМИЛ ГРОЗЕВ НАПУСНА NOVA, ЩЕ УПРАВЛЯВА СТАРИНЕН ГРАД

богомил-грозев

Богомил Грозев напуска Нова тв и става директор на Общински институт „Старинен Пловдив“. Ето какво призна в ефира на телевизията вече бившият журналист:

„Ще управлявам Общински институт „Старинен Пловдив“. В Стария град има общинска, държавна и частна собственост. Почти 20 години съм в журналистиката, като започнах в „Дарик“ малко след завършването на университета.

Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна. Да се разделиш с „Нова“ не е лесно. Трудно и тежко решение бе. Собствениците подкрепиха това мое решение. Човек прави по-резки промени понякога, но за добро, надявам се.

Старият Пловдив е най-голямата културно-историческа перла в България, най-старият жив град в Европа, където се случват адски много неща. В Стария град има близо 300 000 движими културни ценности. Голямата базилика например е нещо уникално за целия свят.

Имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. В Пловдив навсякъде е пълно с чужденци. Това е едно огромно предизвикателство, опитът ще ми бъде полезен да направя нещо смислено“.

Top
>