Вие сте тук
Начало > Музика > БОЙКА ДАНГОВА СЕ ЗАВЪРНА СЛЕД 20 ГОДИНИ

БОЙКА ДАНГОВА СЕ ЗАВЪРНА СЛЕД 20 ГОДИНИ

бойка-дангова

След 20-годишно отсъствие от сцената една от първите звезди на фолка у нас – Бойка Дангова, се завръща с нов албум. Той е озаглавен „Лек от времето“ и съдържа 13 песни. Парчетата са чисто нови, записвани в последните години.

Въпреки че е позната на публиката предимно като фолк певица, в последните години Бойка е съсредоточила вниманието си върху народната музика. Това е и причината да заложи на авторски композиции на фолклорна основа.

„Албумът е вече готов – 13 песни, които записах с много любов! Благодаря на моите приятели за огромната подкрепа и градивна критика. Не на последно място благодаря на най-прекрасното същество на света, което ме вдъхновява и подкрепя“, сподели изпълнителката.

Дангова е една от емблематичните фолк певици през 90-те и е на практика сред първите звезди в жанра. Тя оставя десетки хитове, сред които класиката „Луда глава пияна“, като през годините на музикалната си кариера участва в редица концерти и фестивали.

Певицата е сред звездите на „Пирин фолк“, изнася паметен за меломаните самостоятелен концерт в зала „Универсиада“ през 2000 година, пише Уикенд. Бойка обаче се оттегли от сцената малко след това, разочарована от инвазията на силиконки и опошляването на бранша. Тя отказва да се присъедини към армията вулгарни звезди на „Пайнер“ и се връща в заведенията.

Top
>