Вие сте тук
Начало > Спорт > БЪЛГАРЧЕ СЪС ЗЛАТО ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ

БЪЛГАРЧЕ СЪС ЗЛАТО ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ

11-годишната Даниела Станимирова грабна златото на международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофит“, част от Европейски критериум. Българката получи оценка 32.28 и стана първа в категорията BASIC NOVICES A III. GIRLS, като не допусна нито една грешка. Резултатът изкачва Даниела на първо място и в класацията на Европейския критериум. В състезанието освен от България участие взеха представители на Македония, Румъния, Сърбия, Киргистан и Казахстан, съобщава delo.bg.

След победата в този турнир българката се подготвя и за следващото международно състезание, което ще се проведе в унгарската столица Будапеща.

daniДаниела е родена в София през януари 2005 година, а първите си стъпки във фигурното пързаляне прави едва на 3-годишна възраст в отбора на „Айсберг – Сулис“ под ръководството на руската треньорка на танцови двойки Оксана Потдикова, която е медалистка от няколко световни първенства за юноши. В момента 11-годишното ни златно момиче се състезава за клуб „Славия“. Преди четири години печели първия си сребърен медал на Държавно първенство. През 2012 година става част от уникалното по рода си за родината ни представление „Приказка на лед“, което съчетава театрални и спортни умения. В спектакъла вземат участие деца на възраст между 5 и 16 години, които възпитаници на 5 столични клуба по фигурно пързаляне.

Година по-късно Даниела печели златен медал на турнира за Купа „Славия“. През същата година завоюва първо място и на Държавното първенство за наградите на Българската Федерация по кънки. Следва и второ място на Държавно първенство – приз „Виктория“.

 

Top
>