Вие сте тук
Начало > Музика > ЧАЛГАРКА КОПИРА СЛАВИ И КРИСКО

ЧАЛГАРКА КОПИРА СЛАВИ И КРИСКО

Фолкаджийката Ваня, по-известна като жената до диджей Дамян, също копира песен на ретро колегата си Щилян.

Музикални детайли от последното парче на Ваня – „Богиня“, поразително приличат на старата ромска чалга „Тошка“, която вдигаше ръце и настроение преди повече от 20 години.

Меломаните мигновено разпознаха ретро ритмите и възнегодуваха срещу поредното съживяване на старата песен.

Припомняме, че песента на дуета Слави Трифонов и Криско „Гледай как се прави“ също е кавър на легендарната творба.

„Тошка“ е мое авторско парче и беше тотален хит през 90-те, който хората помнят и до днес. След като излезе дуетът на Слави и Криско, честно казано, се зарадвах, че моята музика отново е актуална“, заяви преди време пред „България Днес“ Щилян.

И добави: „Очаквах Трифонов да ми звънне поне от уважение, защото се и познаваме. Ясно е, че един лев не съм видял от това, че са заимствали от моята песен. Но можеше Слави да ме покани поне в шоуто си, да ми направи малко реклама и на мен“.

Ретро певецът леко е бесен, че Криско печели пари от парчето му, като го изпълнява на участия.

При представянето на песента Ваня изрично обяви, че музиката е на Щилян, за да може да се предпази от бъдещи недоразумения, пише „България днес“. „Това е абсолютно творческо безсилие. От една страна, правиш кавър на песен, която е на повече от 20 години, а от друга – някой е направил кавър преди няколко месеца и ти вършиш същото. Няма никакъв смисъл“, коментират разочаровани чалга меломани.

Top
>