Ароматът на кожата на партньора ни може да ни накара да се влюбим или поне да изпитваме непреодолимо привличане. Или пък да ни отврати.

Някои хора са по-слабо възприемчиви към миризмите и дори не подозират за тяхното значение за половия живот. Това обаче не означава, че ароматите не им действат, а при тях действието по-скоро е на подсъзнателно ниво.

При други хора обонянието е силно развито. Тях учените отнасят към т.н. “обонятелен тип”, при който от сексуална гледна точка миризмата властва дори над зрението.

Внимание, в тази статия не говорим за миризмата на мръсни дрехи, нечисто тяло или мазна коса. Или пък дъх на чесън, например.

Тук става дума за естествения аромат на кожата и косата на любимия човек. В това е включена и естествената миризма на пот, която може да е отблъскваща, но може да действа привлекателно като истински афродизиак.

Тази миризма е крайно индивидуална и когато говорим единствено и само за чистоплътен човек, тя наистина може да привлича сексуално. Ако това ви учудва, може би просто още не сте попаднали на човек, който да мирише, както сетивата ви обичат.

Възможно е също миризмата на пот да бъде отблъскваща, но постепенно да стане привлекателна, ако вече е достигната определената степен на сексуална възбуда.

Миризмата на половите органи също е специфична както при мъжете, така и при жените. Естествената полова миризма действа възбуждащо на противоположния пол, когато между партньорите вече е установена степен на близост.

Ако тук се появи моментът на недостатъчна чистоплътност, това ще предизвиква полово отвращение.

Половата миризма е повече изразена при жените, отколкото при мъжете по време на сексуален акт. Тя се засилва от по-обилното отделяне на жлезите в половите органи и като цяло действа възбуждащо на партньора в почти 100% от случаите.

Миризмата на спермата също се отнася към сексуалните миризми и има най-различни нюанси. Тук обаче изобщо не е задължително тази миризма да действа сексуално на партньорката, пише lifestyle.bg. Тя може дори да я отблъсква, което обаче да не пречи на първоначалното й желание за секс.

Все пак доста връзки се разпадат, защото жената не може да понесе миризмата на спермата.

И едно предупреждение – “Обонятелният тип” може да долови нюанса на женските и мъжките секрети в едно. Така че, внимание, ако постоянният ви партньор е от този тип. Той може да ви хване при прегрешение, защото ще улови миризмата дори през дрехите ви.

И накрая, но не на последно място, образованието и месечната заплата тук нямат значение – телесните аромати са тясно свързани със сексуалните емоции както при цивилизования, така и при по-примитивния човек.