Вие сте тук
Начало > Любопитно > МОМИЧЕТА, НЕ ИСКАЙТЕ ТЕЗИ 10 НЕЩА ОТ ГАДЖЕТАТА СИ!

МОМИЧЕТА, НЕ ИСКАЙТЕ ТЕЗИ 10 НЕЩА ОТ ГАДЖЕТАТА СИ!

love

Често казваме „той е длъжен“ или „тя е длъжна“, без да се замисляме – откъде в крайна сметка се взеха тези „дългове“? Но истината е, че това не е дълг, а нашите изисквания. Понякога те са оправдани, но друг път – не. Ето Кои са 10-те неща, които в никакъв случай не бива да искаш от мъжете според Cosmopolitan.

Той не е длъжен да те издържа

Това е най-важното изискване, което жената предявява към мъжа, буквално от нищото и без никакви основания. Не става въпрос за семейство с малко дете, а за връзка между двама равностойни партньори. Подобна ситуация е много опасна за жената, а от гледна точка на мъжа – тя рядко се разглежда. Но! Той не длъжен да прави това! Мъжът е длъжен да издържа единствено децата си (както между другото е длъжна и жената), а всичко останало – е въпрос на неговата добра воля. Той може. Но не е длъжен.

Той не е длъжен да си разваля отношенията с приятелите

Изобщо не е важно на теб колко са ти неприятни тези мъжки персони. Не е важно колко глупаво му влияят те според теб. Не е важно колко време му отнема общуването с познатите му. И не е важно колко привлекателни жени има сред тях. Колкото по-възрастни ставаме, толкова повече отношенията с приятелите започват да приличат на роднински: близките хора буквално се разтварят един в друг и раздялата е болезнена. Повярвай ни, това ще го направи нещастен. И второ, важно е да разбереш, че той може да остави не приятелите си, а теб. Защото не всяка любов е по-силна от дългогодишното приятелство.

Той не трябва да се отдалечава от семейството си

Е, добре, ще сме честни: по-скоро не от семейството, а неговата майчица. Отношенията с родителите е тема табу. Просто запомни: тези отношения не те касаят. Ти можеш да комуникираш с тези хора, както намериш за добре, дори може изобщо да не общуваш с тях. В правото си да изискваш от мъжа да застане на твоята страна в даден конфликт с родителите му. Но, да се бъркаш в неговите отношения с тях – не е редно.

Той не е длъжен да споделя всичките ти интереси

Естествено, колкото повече общи неща имате, толкова по-лесно е за връзката ви. Но това не означава, че твоят мъж е длъжен да харесва тези неща, които ти харесваш. Ако той ненавижда танците, които ти обожаваш, а ти мечтаеш да сте двойка на дансинга и му споделиш това свое желание, той може да се съгласи, но може и да ти откаже. Не настоявай на своето. Най-малкото, защото на теб пък едва ли ти е интересно да ходиш с него за гъби или с часове да вдигаш тежести във фитнеса. Той също няма право да настоява да правиш това, което не искаш. Защото в крайна сметка никой от вас двамата няма да изпита удоволствие от подобно нещо.

Той не е длъжен да се отказва от интересите си

Нито от личните, нито от професионалните. Просто се постави на негово място: той настоява да се откажеш от интересна и перспективна работа и да седнеш в скучния офис, но пък да си по-близо до дома. Как ще се почувстваш, ако ти тропне с крак да продадеш планинския си бегач, защото „това е много опасен спорт…и по-добре си купи дамско градско колело“? Ами, ако той настоява да оставите при майка ти любимото куче, просто защото животното някак си не му е симпатично. Харесва ли ти? Много ни съмнява. По-скоро тези идеи ще предизвикат агресивен протест. Така че… Неговата реакция ще е същата, ако ти се опиташ да го откажеш от нещата, които харесва да прави. И това, между другото, е абсолютно нормална реакция.

Той не е длъжен да решава всичките ти проблеми

Ние все очакваме от любимия си човек помощ и поддръжка, което е разбираемо. Освен това е и правилно: ако в отношенията няма поддръжка, то това не е любов. Но помощта, подкрепата и разбирането са едно, а постоянното обгрижване на възрастния, деспотичен човек – съвсем друго.

Той не е длъжен да игнорира други жени

Това не е възможно, защото не е нормално поведение. Да, ако той открито флиртува, ти си в правото си да го поставиш на място. Но, разбери – любимият ти не може да престане да обръща внимание на красиви жени и да ги игнорира, все едно изобщо не съществуват. Това противоречи с природата му. И с твоята, между другото. Всички ние обръщаме внимание на привлекателните хора, без значение дали в момента имаме връзка, или не. Вниманието и изневярата са две коренно различни неща.

Той не е длъжен пръв да иска прошка

По принцип пръв трябва да протегне ръка за помирение този, който чувства, че е готов за това. Само така може да се предотврати втората серия на скандала. Не е важно кой от двамата ще го направи. И не, той не е длъжен да тича при теб с извинение, само защото ти умееш да се цупиш и да се обиждаш демонстративно.

Той не е длъжен да става друг човек

Истината е, че хората не се променят. Ние трупаме жизнен опит, търсим собствения си път, с години се учим да разбираме по-добре самите себе си. Но в крайна сметка си оставаме тези, които сме всъщност. Ако не те устройва какъв е твоят мъж – не се опитвай да го промениш. Напразно си губиш времето – и своето, и неговото. Нервите – също.

Той не е длъжен да прави нищо, само защото е мъж

И никой никому не е длъжен за нищо заради джендърния признак. Хората – и мъжете, и жените, са много различни. И ако твоето момче не прилича на „идеалния мъж“, който сама си си измислила – означава, че не си избрала точния човек. Или пък може би е дошло времето да отместиш поглед от идеала си и да видиш мъжа до теб с невъоръжено око. А не през призмата на стереотипите за „идеалния“.

Top