Вие сте тук
Начало > Любопитно > ПОЗИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ФИТНЕСА ИЗЛИШЕН

ПОЗИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ФИТНЕСА ИЗЛИШЕН

Сексът е гореща игра. Той ви кара да се потите, да се движите, да изразявате желанието си чрез действия, които ви карат да горите и калории! Прекрасно! Сексът може да бъде средство и за отслабване. Има някои секс пози, за чието изпълнение се изискват малко повече усилия, което ги прави чудесен начин да се вталите. Ето кои са те!

Прави
Липсата на пространство и усамотение в личния живот и дома означава да си палав в килера или зад вратата на спалнята. Правостоящата секс поза има няколко ползи за фитнес фигурата ви, защото при нея участват малко повече мускулни групи, отколкото в легнало положение. Мускулите на краката, ръцете и корема се стягат, а за да стане това възможно е необходима по-голяма издръжливост! Затова – упражнявайте се!

Лотос
При тази поза се постига максимална интимност между партньорите, защото вплитането на телата става много плътно. Мъжът сяда със скръстени крака, жената сяда в скута му, като вплита крака около кръста му. Поза лотос изглежда така, сякаш не изисква много усилия за изпълнение, заради седналото положение, но това не е така. Тя стимулира бедрените и тазовите мускули, като стяга дупето ви.

Кучешката
Това е една от най-популярните пози, която предизвиква и най-силен оргазъм и затова е любима на много двойки. Лесно се стимулира G-точката на жените, а стесняването на тазовите мускули при тази поза задоволява мъжете максимално. Мускулите на бедрата и седалището се укрепват, квадрицепсите също.

Каубойката
Тази поза е една от любимите на жените, защото контролът е в техните ръце. При тази поза се заздравяват коремните мускули, както тазовите и бедрените. Тази поза служи чудесно за укрепване издръжливостта на мускулите на краката.

Ножици
Поза „ножици“ стимулира мускулите по вътрешната страна на бедрата, чието отслабване често е причина за увисване на кожата на бедрата. При останалите пози движение и стягане на тази част на краката липсва.

Мисионерската
Най-стандартната секс поза се оказва полезна за изгарянето на калории. При нея участие взимат мускулите на дупето, таза, долната част на гърба и краката, пише az-jenata.bg, цитирани от блиц.

Top