Вие сте тук
Начало > Любопитно > Пътуване > ВАЖНО! 8 ДЪРЖАВИ, В КОИТО СНИМКИТЕ ЩЕ ВИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА

ВАЖНО! 8 ДЪРЖАВИ, В КОИТО СНИМКИТЕ ЩЕ ВИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА

Ваканциите са дългоочаквано време за пътуване и отдих, което оставя у нас топли спомени и ярки впечатления. Въпреки това, в някои страни неясни правила и странни ограничения могат да поставят невнимателните туристи под ударите на закона. Bright Side представя списък с места, на които правенето на снимки изобщо не е добра идея:

Амстердам, Холандия

Квартал “Червената светлина” в Амстердам е известен със своите публични домове, живописни канали и кафенета. В тази част на града местните собственици мразят туристите да правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се насочите към това място с камера, в най-лошия случай рискувате да си изкарате боя.

Have a nice week y’all! 🙌 📸 @dylmarphoto _____ #amsterdam #amsterdamcity #amsterdamn #amstergram #iamsterdam #amsterdamlife #amsterdamcanals #dutch #holland #thenetherlands #nederland

Публикация, споделена от Amsterdam (@amsterdam) на

Южна Корея

В тази страна е забранено да се снимат жени без тяхното съгласие – дори на обществени места.
Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вона (8 800 долара) и до 5 години лишаване от свобода.

#korean #korea #seoul #southkorea #cityphotography #citywalk #cities #city #citylife #citytrip #🇰🇷 #🏙 #travel #travelphotography #travelblogger

Публикация, споделена от Allison (@cutebunnyallie) на

Обединени арабски емирства

В ОАЕ фотографирането на забранени места може да доведе от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия. Също така не можете да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворци на шейховете.
Забраната, свързана с двореца, всъщност е записана в законодателството на страната.


Северна Корея

Ако искате да посетите тази страна, бъдете подготвени за строги ограничения на движението и поведението.
В Северна Корея нямате право да напускате хотела без водач, нито да правите снимки без разрешението му.
Ако не успеете да се съобразите, ще бъдете наказани с глоба или нещо още по-лошо.


Великобритания

Британците са доста по-толерантни към туристите с фотоапарати. Можете да правите любителски снимки почти навсякъде в страната, но търговската фотография изисква специално разрешение. Например, заснемането с търговски цели на площад Трафалгар и площад “Парламент” може да се извърши само с разрешението на кмета на Лондон.


Япония

В Япония е забранено да се снимат някои храмове и статуи, а пренебрегването на тези ограничения може сериозно да разбуни духа на местните. Съществува списък с местата, които изобщо не бива да бъдат снимани, докато за други това ограничение се отнася само за определени периоди от годината.

Публикация, споделена от Yoosung_k (@yoosung_ki) на


Алжир

Алжир е доста консервативен, особено южната част на страната. Можете да правите снимки на мъже само след получаване на съгласието им. Жените могат да бъдат снимани само със съгласието на техните съпрузи или бащи. Строго забранено е да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

يا من يجيب دعاء المضطر أجب دعائنا واغفر لنا ويسر أمورنا @director_kareem @director_kareem

Публикация, споделена от ©Makkah And Madinah 24H LiveⓂ️ (@makkahmadinah_24h) на

САЩ

В Съединените щати регулациите, свързани със снимките, не са толкова строги, колкото в Южна Корея.
Все пак, в някои случаи можете да имате проблеми, когато правите снимки на частна собственост. Винаги е препоръчително първо да получите разрешение от собственика на имота. И най-важното, винаги обръщайте внимание на забранителните знаци.

източник: profit.bg

Top