Вие сте тук
Начало > Любопитно > Пътуване > ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ ХЪРВАТИЯ

ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ ХЪРВАТИЯ

Търсите ли европейска дестинация, която е малко по-неочакванa? Искате ли завладяваща храна и вино? Любовна история? Ако сте отговорили с „Да“ на някой от тези въпроси, отговорът е един – Хърватия.

За разлика от други европейски дестинации, като Англия, Италия и Франция, тук няма да се чувствате виновни, че пропускате големите музеи и паметници, ако предпочитате да прекарате времето си, припичайки се под слънцето на Адриатическото крайбрежие. Вижте 10 причини да посетите Хърватия:

Да се разхождате покрай стените на града

Ако сте фенове на „Игра на троновете“, ще се впечатлите от реалистичния декор. Ако не си падате по сериала, все пак не пропускайте гледката към теракотените покриви и пенливите води на Адриатика.

Croatia

Да пиете вино

Въпреки, че не е много популярно извън границите на Хърватия, не пропускайте да посетите някоя местна винарна и да опитате от напитката.

Храната

Гърция не е единствената страна в региона с невероятна морска храна. Не пропускайте крайбрежните ресторантчета на Хвар или Сплит и опитайте калмари на скара, скариди ризото и пресни омари.

Наемете вила

Има много приятни хотелчета в Хърватия, но защо не помислите и да наемете вила през Airbnb, особено ако сте голяма компания.

Наблюдавайте залеза

Няма място, на което да намерите по-красив залез – промяната на небето от огнено оранжево до лилавееща сянка.

Croatia

Да плувате в закътани заливи

Тук може да откриете много скрити заливчета и закътани плажове, на които да се отдадете на слънчеви бани.

Да се насладите на питие в исторически паметник

Сервитьорите в Lvxor Café в Сплит ще ви поднесат чаша вино на стълбите на двореца на Диоклециан, римски дворец от четвърти век. Ако се окажете в Дубровник, не забравяйте да пийнете аперитив в някой от баровете до стените на стария град.

Да наемете скутер

Това лято Дубровник въвежда програма за ползване на електрически скутер, така че местните жители и туристите да стигат по-лесно до плажовете, без да се налага да наемат кола.

Да се гмуркате в Адриатика от яхта

Тук може да резервирате дневен круиз или водно такси в Хвар, което да ви отведе към Пъклените острови. Не пропускайте да се гмурнете в кристално чистите води на Адриатическо море – изживяване, което си заслужава.

Загреб, История и забележителностите

Хърватия не е само море и плажове. Тук може да разгледате kационалите паркове Крка и Плитвице, да видите Истрия и столицата Загреб, която може да разкаже много история и да предложи забележителни барокови сгради.

да

Top