Вие сте тук
Начало > Любопитно > Пътуване > ХАВАНА – МЕСТАТА, КОИТО НЯМА ДА ОТКРИЕТЕ ДРУГАДЕ (СНИМКИ)

ХАВАНА – МЕСТАТА, КОИТО НЯМА ДА ОТКРИЕТЕ ДРУГАДЕ (СНИМКИ)

Куба винаги ни е звучала като екзотична страна, а нейната различна красота, култура и загадъчност, вследствие политиката, я прави търсена и желана дестинация.

Днес страната е по-отворена за туристи, с много възможности и директни полети. Дали обаче не е добре да я опознаем, преди да е станала прекалено пренаселена? Нека направим едно пътуване до Хавана. Вижте 10 неща, които можете да направите в града:

Разходка по Малекон

Най-добрият начин да се запознаете с местните и града е обиколка пеша, а какво по-добро място от Малекон, с живописна гледка към Карибите, от една страна, и към града, от другата.

Първоначално построена като защитна стена срещу вълните, еспаландата е място, на което се събират рибарите и младежи, които се наслаждават на природата. Носете си бутилка вино (или местен ром!) за една приятна разходка или пикник.

malecon

Да опитате вкусните местни ястия

От ropa vieja (телешко със зеленчуци) да омар на скара, в La Moraleja, един от най-добрите ресторанти тук, може да изживеете истински празник за очите и стомаха.

Седнете на красивата тераса и не пропускайте да поръчате пина колада, а храненето завършете с пура.

octopus(3)

Да откриете модерното изкуство и музика

Модерната Fabrica de Arte Cubano (известна още като ” FAC”) е дом на фантастично съвременно изкуство, музика на живо, както и видео инсталации, а посетителите могат да се губят в неговите мултикултурни пространства.

Поръчайте си мохито в някой от многото барове, разходете се през красивите галерии или танцувайте цяла нощ на музиката на различни банди и диджеи.

FBRICA DE ARTE CUBANO

Да танцувате цяла нощ в Mio y Tuyo

Хавана може да накара Ню Йорк да се засрами, защото това е наистина градът, който никога не спи – особено при Mio у Tuyo – гостоприемен бар/клуб, където танците са приоритет номер едно.

Насладете се на вкусни коктейли с ром и на песните на местните жители. И ако не може да танцувате, не се притеснявайте, атмосферата е толкова зареждаща, че и най-неуверените танцьори ще се развихрят.

night life

Да посетите плажа

Няма нужда да излизате далече от столицата, за да се насладите на красивите плажове на Карибите. Само на 20 минути с кола извън града, Playas del Este предлага океан и мили от пясъчни плажове за релаксиращ ден.

Вземете си кокосов орех (с или без ром) от продавачите, които се разхождат наоколо. След дългия ден опитайте от вкусната храна на крайпътните морски бараки, преди да се върнете обратно в града.

IMG-20170324-WA0001

Да посетите бара на Хемингуей

В средата на Старата Хавана се намира Floridita – световно известен ресторант и бар, който не се променял от откриването си през 1817 г.

С музика на живо от изцяло женска акустична банда и висококачествено дайкири, което се лее зад бара, е лесно да разберете защо писатели, като Ърнест Хемингуей, Езра Паунд и Греъм Грийн, са били чести посетители тук.

floridita
Да разгледате квартал Vieja, където времето е спряло

Разходка в този автентичен квартал ще ви покаже колко недокосната е останала Хавана от 1950 г. насам.

От вездесъщите антични коли в техните брилянтни цветове до масивните, изоставени скелети на гранд хотел, можете да се разхождате покрай блоковете и само да си представяте бурния живот, който някога е кипял тук.

havana(3)

Да посетите цигарена фабрика

Тъй като вече може да изнасяте пури от страната, защо не посетите мястото, на което се правят? Направете обиколка на Fábrica de Tabaco Partagas, за да видите как пурите се навиват ръчно, вдишайте богатите аромати на местния тютюн.

Тук, разбира се, можете да купите от богатата селекция пури, за да зарадвате приятелите и семейството. Пушенето им не е задължително.

cigar

Да посетите Plaza de Armas… през деня и през нощта

Този исторически паметник наскоро е реновиран от ЮНЕСКО и резултатът е великолепен. С буйни градини и заградена с ров, тази бивша военна крепост сега е дом на продавачи на книги през деня и романтично спокойствие през нощта.

В близкия Museo de la Ciudad може да се потопите в историята и архитектурата на мястото.

Plaza de Armas

Източник: Profit.bg

Top