Вие сте тук
Начало > Любопитно > Пътуване > ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ 5 НЕЩА ВЪВ ВИЕНА

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАПРАВЕТЕ ТЕЗИ 5 НЕЩА ВЪВ ВИЕНА

Пътешестването е забавно, независимо какъв е вашият начин да го практикувате. Да пътуваш означава да посещаваш нови места, да се срещаш с нови хора и да се наслаждаваш на непознати усещания.
Градовете са изключително подходяща дестинация. В повечето от тях има доста възможности – какво да правите и къде да отседнете. Виена не прави изключение. Независимо дали сте там за няколко дни или за няколко седмици, насладете са на престоя максимално.

Разгледайте някой от фестивалите

Когато хората мислят за Виена, те си представят фестивали. Това може да не е първата мисъл в главата им, но е истинска загуба да бъдете в града и да не посетите някое от тези невероятно добре организирани събития. Сред най-добрите е фестивалът на класическата музика. Тук можете да се насладите още на фестивали на народната музика и на джаза, а също така на попа, живата музика и др. Ако обичате нощния живот, задължително посетете поне няколко бара, клубове, ресторанти и т.н.

Отидете на опера

Ако не сте били на опера досега, не пропускайте възможността, която Виена ви предоставя. Цените на билетите са достъпни. През летните месеци се организират опери на открито.

Научете се да танцувате валс или присъствайте на бал

Ако ви допада идеята да бъдете на бал и да танцувате валс цяла нощ, трябва да дойдете във Виена през януари и февруари. Този тип фантастични събития ще ви останат спомен за цял живот. Ако не знаете да танцувате валс, не се тревожете. Предлагат се уроци из целия град.

Разгледайте града и околностите му

Отправете се на разходка из града. Виена предлага изобилие от прекрасни гледки. Вървете, карайте колело, качете се на лодка – важното е да сте в движение и да попивате красотата и културата на града.

Срещнете се с местните хора

Най-добрият начин да усетите града е като прекарате известно време в компанията на местни хора. Това не е никак трудно. Има редица места, на които се организират социални срещи. Възползвайте се от тях и прекарайте няколко часа в разговори с местните. Ще научите неочаквани неща за града и жителите му. Можете да намерите информация за срещите тук.

източник: profit.bg

Top