Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ДАНЧО ЙОВЧЕВ ПОМЕТЕ ПЕШЕХОДЕЦ НА СВЕТОФАР

ДАНЧО ЙОВЧЕВ ПОМЕТЕ ПЕШЕХОДЕЦ НА СВЕТОФАР

йордан йовчев yordan yovchev

Голяма беля направил на пътя най-успешният наш гимнастик Йордан Йовчев. 50-годишният славен шампион блъснал човек на пешеходна пътека със светофар в София, докато говорел по телефона. По чудо пешеходецът се разминал с най-лошото. За капак, Данчо Йовчев, който иначе има слава на голям спортист и доблестен човек, се изложил като кифладжия и дори не слязъл от колата, за да провери състоянието на пострадалия, разказват свидетели.

Сакатлъкът се случил на 21 март малко преди 18 часа на кръстовището на бул. „Драган Цанков“ и ул. „Никоа Мирчев“, твърди Уикенд. Човекът пресичал по пешеходната пътека в посока парк хотел „Москва“, когато черният мерцедес S-класа на Данчо Йовчев направил ляв завой и го връхлетял.

Младежът реагирал по инстикт и в последния момент скочил на капака. Секунди по-късно се озовал отново на крака, разтреперан и в пълен шок. За щастие, отървал се само с охлузване и оток на коляното.

„Добре че младежът някак реагира, иначе ударът можеше да се окаже фатален. Много се уплаши, но извади късмет. Ако на негово място беше дете, майка с количка или възрастен човек, си отиваха“, разказа за вестника един от свидетелите.

Блъснатият мъж и другите наоколо забелязали, че шофьорът говорел по телефона, тъй като стъклото на шофоьорското място било свалено. По тази причина Йовчев изобщо не се съобразил със зеления сигнал на пешеходната пътека, нито с мократа настилка и скоростта си.

СПОРТИСТИ И ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ С ДЕЦАТА СИ ПОДКРЕПИХА КАМПАНИЯТА НА KWIAT ЗА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ

„Светофарът е от онзи тип, който пуска на зелено и автомобилите, и пешеходците, такива има доста в София. Но това не е оправдание за шофьора, който на всичкото отгоре беше с телефона на ухото“, разясни още свидетелят.

Върхът на наглостта на виновника обаче дошла малко след като блъснал пешеходеца. Вместо да слезе от автомобила си и да провери състоянието му, Йовчев само си подал главата през прозореца и му извикал: „Ела тук да се разберем, приятелю!“.

Вече поосвестил се от шока, пострадалият се възмутил на безочието на шофьора и без да се разправят, направо му теглил една майна и си хванал пътя.

„Човекът явно не искаше да прави панаири на гърба на човек като Йордан Йовчев, а само да получи едно „извинявай“. И като чу тази реплика, толкова се ядоса, че направо си тръгна. Срамота е хора, макар известни и с големи успехи, да се държат така“, каза с разочарование свидетелят.

Час по-късно на телефон 112 е подаден сигнал за инцидента.

Top