Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ДАНИЕЛ ВЪРБАНОВ ОТ „ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ“ КРИЕ, ЧЕ Е СИН НА МИНИСТЪР

ДАНИЕЛ ВЪРБАНОВ ОТ „ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ“ КРИЕ, ЧЕ Е СИН НА МИНИСТЪР

баян даниел върбанов daniel vurbanov

Младата надежда на родното кино и театър Даниел Върбанов, който изпълнява главната роля в най-новия сериал на БНТ „Войната на буквите“ – тази на Баян, самоуверения престолонаследник на Симеон Велики, упорито крие прелюбопитна подробност от биографията си. Оказва се, че актьора е син на бившия министър на земеделието и горите Венцислав Върбанов.

Върбанов беше министър на земеделието в правителството на Иван Костов в периода 1997-2001 г., а след това е депутат в няколко парламента. Започва политическата си кариера като член на БЗНС, които са коалиционен партньор на СДС на Иван Костов и така става министър. В наши дни Венцислав Върбанов страни от политиката и се занимава с агробизнес. През 2014 г. той е избран за председател на Асоциацията на земеделските производители, преизбран е през 2017 г.

22-годишният Даниел Върбанов, който широката публика познава от ролята му на Баян в така коментирания сериал „Войната на буквите“ е негов син, но упорито се опитва да скрие този факт. В малкото си интервюта, които е дал, младия актьор казва, че родителите му са далеч от неговата професия, въпреки че посочва татко си като „много артистичен човек“. Приятели на Венцислав Върбанов потвърждават това – бившия министър на земеделието обича да пее, когато е на маса, и се слави като много изкусен имитатор, пише Лупа.

ЗАХАРИ БАХАРОВ ПРИБИРА 100 БОНА ОТ НОВИЯ БГ СЕРИАЛ

Повечето от колегите на Даниел дори не подозират кой е татко му. Малцината запознати обаче издават, че той много се дразни, когато тази тема се повдига – предпочита да гради сам името си и да не бъде упрекван във връзкарство. Младежът е доста талантлив и едва 18-годишен е приет да учи актьорско майсторство в Оксфорд, където за 20 места кандидатстват 20 000 души. В момента Върбанов-младши учи в НАТФИЗ. Той е четвърти курс в класа на проф. Атанас Атанасов. В свое интервю споделя, че родителите му го подкрепят в избора да бъде актьор.

Даниел се ражда през 2000 г., когато баща му Венцислав Върбанов все още е министър на земеделието. Той е най-големият от тримата синове на политика. Майка му Камелия пък навремето е била прочута манекенка. Трябва да се отбележи, че Даниел е взел повече от нейните черти.

Top