Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ДИЗАЙНЕРКАТА КАТЯ АЛЕКСАНДРОВА: АБИТУРИЕНТИТЕ ДА ЗАЛОЖАТ НА МЛАДЕЖКА ВИЗИЯ

ДИЗАЙНЕРКАТА КАТЯ АЛЕКСАНДРОВА: АБИТУРИЕНТИТЕ ДА ЗАЛОЖАТ НА МЛАДЕЖКА ВИЗИЯ

Катя Александрова е завършила „Приложни изкуства“. През 2011 г. основава бранда Оренда Фешън Груп. Александрова представи колекция във втория ден на FАSHION WEEKEND Murite 2016 и ще участва в Sofia Fashion Week през март. В последната година представи и втората си модна линия Оренда Premiuеr. Първата си колекция представя едва 14-годишна. Печелила е редица награди.

-Как започнахте да се занимавате с мода?

-От много малка започнах да рисувам и съм спечелила редица награди, включително и международни. Първата ми така да се каже колекция, която направих едва на 14 години през една зимна ваканция, беше доста успешна. Дълги години се занимавах с търговия. Когато съм гледала колекции винаги ми е липсвало нещо. Реших, че бих могла да започна да правя точно това, което смятам, че липсва при останалите дизайнери.

-Съобразявате ли се със световните модни тенденции или разчитате на вътрешния си нюх и почерк?

-Старая се да налагам свои виждания, но много пъти се съобразявам с това, което клиентите търсят. Имах една колекция с много пеперуди върху шарка от тигър като основа и шарка от зебра. Нашето мото е в никакъв случай да не се използват естествени кожи, не смятам, че човек трябва да си позволя да убива животните за модната индустрия.

-На какъв стил залагате във вашите колекции?

-Стилът ни е доста разнообразен. Имаме много дрехи, които можете да облечете сутринта с една удобна ежедневна обувка и вечерта просто да замените с една официална обувка. Дрехите ни са актуални както за деня, така и за вечерта.

-Какво представяте на Fashion Weekend Murite 2016?

-Представям една междинна колекция, в която съм вкарала много цвят, за да ни напомня за предстоящото лято, за да внесе малко настроение. Дрехите са ежедневни, включила съм материите естествена коприна, висококачествено трикo с ликрa, преобладават метални синджири за аксесоари.

катя

Какви ще са модните тенденции за лято-есен 2016?

-През зимата винаги залагам на черното, в момента, в който ми стане по-пролетно, искам много цвят. След студените месеци хората трябва да са много свежи и цветни. Жената не трябва да се съобразява само с модните тенденции, а да бъде по-смела – днес да иска да и е жълто, утре червено. Трябва да бъде дръзка.

-Кой е цветът за 2016 година?

-Предимно синьо-зелен.

катя александрова

-Какви са Вашите съвети към абитуриентите?

В много случаи те бъркат. Смятат, че вече са възрастни, решават да избягат от собствения си стил, който се определя от възраст и ежедневие. Бих ги посъветвала да облекат нещо младежко. Момичетата да сложат свежи рокли, които да съчетаят с удобни хубави обувки, за да могат да ги носят и след бала. Нека всички да се съобразяват с фигурата си. Момчетата също не трябва да са строго официални. Съветвам ги да облекат тишърт с екстравагантно сако и панталон тип цигара до глезена, съчетани с ексцентрични обувки, които имат загадъчен елемент.

-През последните години наградата за модна икона отива при попфолк изпълнители. Как гледате на този факт?

-Имам много познати от тези среди, за съжаление обаче момичетата подражават точно на този тип певици. Гледайки ги в клиповете, те не си дават сметка, че в момента, в който приключат снимките, фолк певицата е облечена в анцуг и тъмни очила. Създава се погрешно впечатление, че сексът продава. За мен това е пошло./Famousbg.com

Top
>