Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЛОШОТО НАСТРОЕНИЕ СЛЕД ОТПУСКАТА

ЕТО КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЛОШОТО НАСТРОЕНИЕ СЛЕД ОТПУСКАТА

Почти година мечтаем да дойде ред на поредния годишен отпуск, а когато той приключи следва истински кошмар. Повечето използват почивните дни, за да заминат на море, планина или на екскурзия. След нея опаче следва разопаковане на багаж, пране, почистване, влизане в ритъм на работното място… Ето няколко съвета, с които да не позволявате на лошото настроение да ви обземе веднага след отпуската.

Помогнете си преди да заминете, като почистите дома си основно или поне толкова, колкото успеете. Не забравяйте, че завръщането в мръсен и разхвърлян дом е доста натоварващо.

Направете опит да съкратите работната си седмица след завръщането от отпуска Върнете се на работа във вторник, сряда или четвъртък. Така ще бъдете в офиса само няколко дни, преди да дойде уикендът, през който можете да презаредите.

 Възползвайте се от времето в самолета или пък в колата, докато пътувате към дома, за да редактирате снимките или да ги подредите тематично. Така, когато вече сте вкъщи, ще можете да се насладите на прекрасните моменти от ваканцията и да се заредите с положителни емоции.

След като се върнете можете съвсем спокойно да планирате следващата ваканция, независимо че се задава чак след няколко месеца. Така по-лесно ще се вдъхновите за активна работа.

Не пропускайте да планирате и ден за възстановяване, през който да попълните хладилника с храна, да отметнете някоя и друга задача.

 

Top
>