Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КАК ДА ИЗБЕЛИМ ЗЪБИТЕ СИ ЕФЕКТИВНО

ЕТО КАК ДА ИЗБЕЛИМ ЗЪБИТЕ СИ ЕФЕКТИВНО

зъбите

Всеки иска по-бели зъби, но как може да се случи това? Избелването на зъбите води до много атрактивен и красив ефект, който може да се постигне без премахването на каквато и да е част от структурата на зъба. Трябва да се знае, че не е възможна коренна промяна в цвета. Наблюдава се по-светъл тон на основния цвят на зъба.

Има различни причини, поради които хората искат да избелят своите зъби. Хората са различни и както са различни цветовете на косите, цветът на кожата, така е различен и цветът, и нюансът на зъбите. Много малко са хората, които имат изключително бели зъби, а и трябва да знаете, че с напредване на възрастта, се променя и цветът на зъбите – те стават по-тъмни.

Зъбите могат да потъмнеят от редица фактори като храни и напитки – кафе, чай, червено вино, боровинки. Освен това тютюнопушенето също води до потъмняване на зъбите. Зъбният камък е част от факторите, които влияят на цвета на зъбите. Много хора пък са подложени на редовно антибиотично лечение, което в повечето случаи води до промяна в цвета.

Професионалното избелване на зъбите е най-ефективният метод за постигане на по-бели зъби. Ако сте решили да избелите своите зъби, трябва да се посъветвате с вашия дентален лекар, който да ви обясни за протичането на самата процедура. Вашият зъболекар трябва да прецени дали вашите зъби са подходящи за избелваща терапия. Основната aктивна съставка в избелващите средства е водороден пероксид или карбамид пероксид. Когато активната съставка се разпадне, кислородът навлиза в емайла на зъба и прави цвета на зъба да изглежда по-светъл.

Цялата процедура по избелването на зъбите може да бъде завършена за три-четири седмици. Първоначално са необходими две или три посещения при вашия дентален лекар. За извършване на процедурата се използват шини, изработени специално за вашите зъби, по предварително взети отпечатъци.

Последните процедури могат да бъдат провеждани и в домашни условия, от самите вас. Необходимо е само редовно използване на шините, напълнени с избелващия гел, за около 3-4 седмици. Прилагат се за около 30 минути до час на ден.

Top
>