Британският майстор-готвач Фил Викъри, който е телевизионна знаменитост, разкри как да си направим идеалната чаша кафе, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.
Той казва, че е задължително да използваме прясно смляно кафе на зърна. Самите зърна трябва да съхраняваме в херметически затворен съд и да не ги слагаме в хладилника. Никога не трябва да пием напитката от чашка за еднократна употреба.
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ КОИ ХОРА ГОВОРЯТ НА СЪН
За най-добър вкус на капучино или лате е хубаво да ползваме порцеланова чаша. Тя запазва напитката топла за по-дълго време и ни позволява да се насладим на аромата, докато я консумираме. „Когато правите капучино, разнесете еспресото в порцелановата чаша до самия й ръб. След това добавете млякото в центъра на кафето“, препоръчва Фил.
Друг негов съвет е да не загряваме прекалено млякото, тъй като това ще развали вкуса на кафето. Фил Викъри ще бъде гостуващ съдия на състезанието за барман на годината, което ще се проведе в Лондон през седмицата.
https://secret.bg/curious/5-facta-za-monako/