Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КАКВО ДА НАПРАВИТЕ, КОГАТО СРЕЩНЕТЕ СТАРО ГАДЖЕ

ЕТО КАКВО ДА НАПРАВИТЕ, КОГАТО СРЕЩНЕТЕ СТАРО ГАДЖЕ

men

Да, това са онези неловки моменти, от които можем да избягаме, но обикновено ще стане по-неловко ако ни видят да тичаме истерично в обратната посока, отколкото ако просто преглътнем неудобството и не си кажем фамилиарните приказки в рамките на минута и половина.

Наистина недей да бягаш. В паниката си човек може да привлече много внимание. В отчаяния си опит да избуташ хората зад себе си и да се провреш като мишчица между тях ще си навредиш повече, отколкото да ще ти спестиш някакви унижения. Изправи гръб, стегни се и отиди да си поприказваш по дружески с бившия. Няма да отнеме много време, уверявам те.

Освен ако не вземе, че отнеме много време. Тогава има някои основни неща, които можеш би ще искаш да избегнеш.

Не го гледай прекалено дълго в очите. Вторачиш ли се за дълго после няма да можеш да откъснеш поглед. Ще бъде много романтична и клиширана история. Ще се сещаш за всички начини, по които те е гледал преди. Ще се чудиш дали има момиче в живота му в момента и дали и нея гледа по начина, по който е гледал теб. Най-вероятно ще ти се доплаче. И той веднага ще види това. Сега като се замисля, ще се получи далеч по-неловко, може би това да избягаш не е лоша идея…

Не гледай към устните му. Дори и да не го забележиш, дори и да не му отдадеш внимание, гледайки го в устните ще дадеш вид на някой, който иска да го целуне. Разбира се, че ще искаш. Част от теб даже ще се надява той да се наведе към теб и да направи онова, за което ти само ще си мислиш, но никога не би предприела. Имайки тези мисли в главата, ще започнеш да имаш и очакване за подобно нещо. Понеже много ще искаш, надеждата, че може да стане ще те развълнува. Когато не се случи ще бъдеш много разочарована.

Докато вървиш към него, нямай очакване за продължителността и интимността на прегръдката ви. За някои това може да звучи като нещо крайно безсмислено. Обаче не е. Прегръдката на един човек говори много за това как се чувства спрямо теб. Замисли се как ти прегръщаш хората. Тези, които са ти много близки ги прегръщаш силно и продължително, даже понякога ги целуваш по бузата преди или след прегръдката. На онези, които не са ти толкова скъпи, подаряваш кратка и безлична прегръдка. С бившия е същото. Ако те прегърне много силно можеш да си помислиш, че нещо има. Ако те прегърне, така както ти прегръщаш хората, за които пет пари не даваш, ще се скапеш страхотно. Една прегръдка говори много. Опитай се да не ти говори на теб. И в двата случая няма да е добре.

Не му позволявай да те пита как си. Всячески избягвай въпросите, свързани с теб и твоето емоционално състояние. Крайните резултати са два: или ще се разстроиш много и ще избухнеш пред него, или ще се разгневиш и ще дадеш воля и облик на чувствата си в остри и сурови думи, с които ще го обвиняваш. Сега, има жени, които нямат нищо против да тъпчат бившия, който ги е зарязал, карайки го да се чувства ужасно виновен. Така те се чувстват по-добре за себе си, в което няма проблем. Ако ти не си от този тип жени, недей да коментираш темата. Ще ти се прииска да избягаш втори път и този път току-виж си го направила.

Недей да питаш дали си има нова приятелка. Това е въпрос, чийто отговор всъщност не искаш да знаеш. Единствената причина за задаването му е шанса да чуеш, че си няма ново гадже, с което ще се почувстваш наистина добре. Чувайки обратното обаче… ще се почувстваш драстично по-малко добре.

Top
>