Вие сте тук
Начало > Любопитно > ВАЖНО! ЕТО КАКВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ И ДА НЕ ПРАВИТЕ НА НОВА ГОДИНА

ВАЖНО! ЕТО КАКВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ И ДА НЕ ПРАВИТЕ НА НОВА ГОДИНА

нова-година

Новата година се свързва с много суеверия и вярвания, за по-добро бъдеще, по-голямо щастие и намиране на истинската любов … предаваме ви интересни суеверия и вярвания от цял свят.

Нови дрехи

Хората вярват, че ако в деня преди Нова година се носят нови дрехи, през следващата ще получите много нови дрехи. Препоръчително е дрехата да бъде с червен цвят, защото червеният цвят се счита за щастлив.

Не плачете

Казва се, че на всяка цена трябва да избягвате плач и счупване на предмети през първия ден от Новата година, ако не искате цялата година да ви мине по подобен начин.

Парите не бива да излизат от дома

В някои страни се смята, че парите, бижутата и другите ценности не могат да се изнасят от дома в деня преди Нова година. Някои хора отиват дотам, че не искат да изкарват дори и боклук, за да бъдат сигурни, че през следващата година домът ще се обогатява, а няма да се изчерпва.

Старата година трябва да си тръгне

В полунощ на Нова година, всички врати на дома трябва да се оставят отворени, за да може старата година безпроблемно да замине заедно с всички лоши неща.

Целунете се в полунощ

Почти в целия свят има вярване, че ако се целунете в полунощ на Нова година, тогава топлината и любовта ще продължат през цялата година. Противно на това, ако не се целунете точно в полунощ, тогава рискувате годината да бъде неблагоприятна и “студена”.

Top