Вие сте тук
Начало > Любопитно > ЕТО КОЯ Е ГЛАВНАТА СЪСТАВНА НА ЩАСТИЕТО

ЕТО КОЯ Е ГЛАВНАТА СЪСТАВНА НА ЩАСТИЕТО

happy

Невролози и невробиолози от Северозападния университет в САЩ установиха, че парите и социалният статут не са толкова важни за щастието, колкото постоянството.

Учените провели мащабно проучване, свързано с вземането на решения и особеностите на работата на мозъка. По време на поведенческите експерименти било изяснено, че най-голямо количество енергия и тежки емоционални преживявания се отключват при взимането на решения, свързани с личния живот.

Специалистите установили също, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност. Социолозите и психолозите наричат този процес адаптация към партньора, съобщава БТА. При взимането на решения, отнасящи се до странични хора, съществуват куп фактори, които им влияят.

От поведението на човека до обстановката, в която става срещата, осветлението, ароматите и т.н. Учените отбелязват, че стабилността в избора може да избави човека от безброй стресови ситуации. Един ресторант, един близък човек, един кръг от истински приятели влияят силно и благоприятно на емоционалното ни състояние.

Top
>