Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ЕТО ЗАЩО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ОРАЛНАТА ЛЮБОВ

ЕТО ЗАЩО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ОРАЛНАТА ЛЮБОВ

lady-love

Прелюдията към секса е удоволствие, но не е същинската причина, поради която хората се отдават на орални ласки, твърдят американски учени, цитирани от в. „Дейли стар“.

В наши дни оралният секс е не по-малко популярен и практикуван от стандартния, най-вече защото не води до нежелано забременяване.

Зад същинската причина стои обаче сериозна наука, която обяснява еволюционните ползи от оралната любов за мъжете и жените.

Изследване на специалисти от университета на Оукланд, публикувано в сп. „Journal of Reproductive Immunology“, разкрива действителните причини, поради които представителите на двата пола практикуват орален секс.

При жените поглъщането на семенна течност приспособява телата им към външна ДНК. Когато забременеят, това помага на имунната им система да не третира мъжките гени като „чужди“, пише lifestyle.bg. Редица проблеми през бременността възникват, защото женският организъм възприема зародиша като чуждо тяло.

Колкото до това защо мъжете задоволяват орално жените, проучването разкрива, че по този начин те се застраховат срещу кръшкане.

Представителите на силния пол са по-склонни да практикуват кунилингус, ако намират половинките си за привлекателни и се опасяват, че могат да бъдат съблазнени от съперник.

Стараейки се повече в леглото и осигурявайки им сексуална кулминация чрез орален акт, мъжете си гарантират задоволени партньорки, които е по-малко вероятно да потърсят „чужди“ услуги“.

Top
>